Πάτησε γκάζι για «μετωπική» η ΝΔ

Μετά τις αιχμές της για το ζήτημα των ταξί και τις αναφορές της σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινώς γνώμης, η ΝΔ στρέφεται τώρα κατά της κυβέρνησης...

Πάτησε γκάζι για «μετωπική» η ΝΔ
2'

Μετά τις αιχμές της για το ζήτημα των ταξί και τις αναφορές της σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινώς γνώμης, η ΝΔ στρέφεται τώρα κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα που φέρει το πολιτικό γραφείο του πράσινου βουλευτή Σερρών, Στάθη Κουτμερίδη, να αποτελεί έδρα της ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών».

«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία…», σημείωσε μάλιστα ο γαλάζιος εκπρόσωπος, Γιάννης Μιχελάκης, λίγες μόλις ώρες, μετά τις καταγγελίες της «Συγγρού», για διόγκωση του κρατικού φορέα τους τελευταίους 20 μήνες.

Και ρουσφέτια και…λογοκρισία

Η ΝΔ, ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις, δια του εκπροσώπου της, για το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση δεν πρόβαλε το επίμαχο και υψίστης σημασίας θέμα το οποίο μάλιστα –σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά- έχει καταγγείλει ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες.

«Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την απόκρυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, στενός συνεργάτης του οποίου είχε στήσει μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για κομματικούς εγκάθετους που διευθύνουν την ΕΡΤ και οι οποίοι έδωσαν εντολή να μην παίξει το ρεπορτάζ αυτό.

Στην εισαγγελία στοιχεία για την ΕΡΤ

Μετά τις καταγγελίες Μιχελάκη, για «απόκρυψη» θεμάτων από την ΕΡΤ, η ΝΔ ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά δια του αρμοδίου τομεάρχη της, Σίμου Κεδίκογλου.

«Με φαιδρές δικαιολογίες -ο κατά τα λοιπά λαλίστατος Υπουργός Επικρατείας απέφυγε και πάλι να έρθει στη Βουλή για να απαντήσει σχετικά με το σκανδαλώδη «διαγωνισμό» εκπομπής και διανομής του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ παγκοσμίως. Ας έχει υπόψιν του ο κ. Μόσιαλος, ότι η προσπάθεια αποφυγής του κοινοβουλευτικού ελέγχου συνιστά συνυπευθυνότητα στη συγκάλυψη», σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας, προσθέτοντας πως επί ένα και πλέον μήνα, οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης αρνούνται και να προσκομίσουν τα έγγραφα που ζήτησε στην Βουλή, αλλά και να εμφανιστούν για να απαντήσουν σε όσα κατήγγειλε για απευθείας αναθέσεις μέσω «διαπραγματεύσεων» και για «διαγωνισμούς» με ένα συμμετέχοντα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν ανταγωνιστικά προς την ΕΡΤ συμφέροντα.

«Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το Δημόσιο Ταμείο αλλά και την Διεθνή εικόνα της χώρας μας, αποστέλλω σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που διερευνά την υπόθεση, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα στοιχεία που θα κατέθετα σήμερα στη Βουλή», ανακοινώνει μάλιστα ο Βουλευτής, επικαλούμενος μεγάλη δυσφήμιση του τόπου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή