Συναινούν πως δεν… συγκυβερνούν!

Έντονη ενόχληση τόσο στο πράσινο όσο και στο γαλάζιο στρατόπεδο...

2'

Έντονη ενόχληση τόσο στο πράσινο όσο και στο γαλάζιο στρατόπεδο, έχει δημιουργήσει η εντεινόμενη φημολογία περί συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά από τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις Κορυφαίων Υπουργών αλλά και στελεχών της ΝΔ, στον Κυριακάτικο Τύπο.

Το Μέγαρο Μαξίμου, επιχείρησε και εχθές να βάλει φρένο στη σεναριολογία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο να λέει «όχι», τόσο στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών όσο και στις κυβερνήσεις συνεργασίας, με ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις αλλά και στα πλαίσια άτυπης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Πόρτα» στις κυβερνήσεις συνεργασίας και από τη ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τις σχετικές συζητήσεις, αφού ο ίδιος, στο δημόσιο λόγο του, επιθυμεί να εμφανίζεται βέβαιος για την αυτοδύναμη επιστροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξουσία.

«Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται… συγκυβέρνηση», δήλωνε μάλιστα εχθές, ο εκπρόσωπος τύπου της γαλάζιας παράταξης, Γιάννης Μιχελάκης, ξεκόβοντας κάθε συζήτηση και υπενθυμίζοντας παράλληλα πως η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δώσει συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος.

Η συναίνεση α λα κάρτ

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε εχθές, από το βήμα της Βουλής πως η καθαρή συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι η προϋπόθεση για να φύγουμε το από το αδιέξοδο και να αλλάξουμε το κλίμα.

«Εμένα μου αρκεί και μία συναίνεση α λα καρτ, όπου και αν δοθεί. Το βήμα που έγινε με την παιδεία την προηγούμενη εβδομάδα είναι ένα καλό βήμα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Η παρατεταμένη παραφωνία… Λοβέρδου

Ο Υπουργός Υγείας, επέμεινε πάντως και εχθές στις θέσεις του, μέσω του ρ/φ Real, σημειώνοντας πως «η συγκυβέρνηση είναι μια ανοικτή προοπτική» , σημειώνοντας ωστόσο πως εκείνο που ο πολίτης θέλει για να ακουμπάει είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και όχι ο άγονος ανταγωνισμός.

Σε κάθε περίπτωση, η συναίνεση μοιάζει να αναζητιέται και στο θέμα της «αντιμετώπισης» της τριμερούς επιτροπής.

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά η σημερινή, ιδία πρωτοβουλία, επίσκεψη Βενιζέλου στη «Συγγρού», μια μόλις ημέρα πριν την κατ΄ιδίαν επαφή Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή