Σε εξέλιξη η 2η τηλεδιάσκεψη-Μέτρα σοκ προτείνει η Τρόικα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και τηςΤρόικα...

Σε εξέλιξη η 2η τηλεδιάσκεψη-Μέτρα σοκ προτείνει η Τρόικα
1'

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και των εκπροσώπων της Τρόικα, που προτείνει μέτρα σοκ με στόχο την εξοικονόμηση ποσού 2,2 δισ.ευρώ για το 2011.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη δέσμη των σκληρών μέτρων, που ζητεί η τριμερής επιτροπή (Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ) έχουν «κλειδώσει» οι απολύσεις με τους ελεγκτές να ζητούν τουλάχιστον 200.000 περικοπές θέσεων εργασίας στο δημόσιο τα επόμενα τρία χρόνια.

Επίσης στο τραπέζι βρίσκονται η νέα μείωση του αφορολόγητου και η μείωση των συντάξεων σε όσους είναι κάτω των 60 και λαμβάνουν πάνω από 1.500 ευρώ.

Επιπλέον εξετάζεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται και πάλι παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργου Ζανιά.

Αύριο στις 11:30 συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για την αποτίμηση της κατάστασης ενώ στη συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση των αποφάσεων.

Την ίδια ώρα, πηγές του Reuters αναφέρουν πως η Τρόικα θα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να «κλείσει» μια συμφωνία για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, θα ακολουθήσουν και άλλες διαπραγματεύσεις μετά τη 2η αποψινή τηλεδιάσκεψη.

Διαβάστε επίσης: Σοκ: Η Τρόικα ζητεί 200.000 απολύσεις!!!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή