Αισιοδοξία Γιούνκερ για την 6η δόση

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Γιουρογκρούπ κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Αισιοδοξία Γιούνκερ για την 6η δόση
1'

Ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, εκτιμώντας πως η σχετική έκθεση της Τρόικα θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ τόνισε πως θα διαψευσθούν όσοι στοιχηματίζουν στην εγκατάλειψη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη .

Όσον αφορά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους άνω του 21% δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις και αρκέστηκε να πει: «Δεν θέλω να προχωρήσω σε εικασίες».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από το Σλοβακικό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη απόφαση».

Συνάντηση με Ρομπάι

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε., κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, ενώ ζήτησε συνολική λύση στην κρίση χρέους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

«Ενώνω τη φωνή μου με αυτούς που μιλούν για μια ευρωπαϊκή λύση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου για την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, λέγοντας μάλιστα πως θα προχωρήσουν όσο επίπονες και αν είναι.

Ο κ. βαν Ρομπάι στάθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας και ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή