Διαδοχικές συναντήσεις με ζητούμενο τη συστράτευση

Πολλαπλές μάχες στο εσωτερικό της χώρας επιχειρεί να κερδίσει ο πρωθυπουργός, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη στη Βουλή, αλλά και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες.

Διαδοχικές συναντήσεις με ζητούμενο τη συστράτευση
2'

Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά κατέληξε σε ναυάγιο, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φάνηκε διατεθειμένη να κάνει το «βήμα» παραπάνω, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Η συνάντηση, που ξεκίνησε με 45' καθυστέρηση (19:45 αντί για 19:00) κράτησε μόλις μισή ώρα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος και χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Το κλίμα είχε φορτιστεί από τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός λίγο πριν τη συνάντηση, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς να σκεφθεί ακόμα και να μην πάει στη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, πρόταση την οποία ο Α. Σαμαράς όπως ήταν λογικό δεν αποδέχτηκε και κάλεσε για ακόμα μια φορά στον Γ. Παπανδρέου να πάει σε εκλογές.

Σε μια προσπάθεια ο πρωθυπουργός να κερδίσει συμμάχους, συναντάται σήμερα με τους αρχηγούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, στις 13:00 με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 14:00 με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι συναντήσεις ωστόσο γίνονται με τυφλή ατζέντα και υπό τον ασφυκτικό κλοιό των απεργιών, αλλά και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί σε διεθνές επίπεδο.

Οι επαφές Παπανδρέου γίνονται υπό το αυστηρό βλέμμα των δανειστών οι οποίοι ελπίζουν σε μια συναίνεση, ώστε να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Θυμίζουμε ότι η τρόικα έχει θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσει στην Ελλάδα τα 8 δισ. Ευρώ , την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ειδικά το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή