Παπανδρέου: Θέλουμε ασφαλή λύση και δίκαιη κατανομή βαρών

Στο διπλό στόχο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, για τις οποίες αναχωρεί σε λίγη ώρα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Παπούλια.

Παπανδρέου: Θέλουμε ασφαλή λύση και δίκαιη κατανομή βαρών
1'

Για ασφαλή λύση με σιγουριά και άρση των σημαντικότατων βαρών που παραλάβαμε, μίλησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε την κρίση ευρωπαϊκή.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι όχι μόνο αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα η ίδια η Ευρώπη να πάρει τις αποφάσεις της για να ξεπεραστεί η κρίση.

Αναφερόμενες στις τράπεζες, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να εξυγιανθούν και να κάνουν επενδύσεις, σηκώνοντας ένα μέρος του βάρους για δίκαιη κατανομή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε επίσης τα κόμματα και τους άλλους φορείς να συμβάλουν σε μια ουσιαστική υλοποίηση των αποφάσεων που θα ληφθούν στις Βρυξέλλες.

Εξέφρασε τέλος της ελπίδα η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να γυρίσουμε σελίδα και να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή