Δείτε από πού κρατά η Μέρκελ τον Τσίπρα (video)

Όχι από τα κέρατα, αφού άλλωστε ενώ το έπαιζε ταύρος αποδείχθηκε… αρνάκι, αλλά από τα... ιδιαίτερα «ευαίσθητα σημεία» κρατά τον Αλέξη Τσίπρα η Άνγκελα Μέρκελ.

Το σκηνικό θα μπορούσε μάλιστα να ήταν βγαλμένο από κάποια Σύνοδο Κορυφής, ωστόσο κάπως έτσι αποτύπωσαν χιουμοριστικά και δηκτικά οι Ισπανοί την ελληνική πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, σε άρμα στο «Φεστιβάλ της Φωτιάς» στη Βαλένθια, μία από τις πιο φημισμένες λαϊκές γιορτές της Ισπανίας, η οποία γιορτάζεται μεταξύ 15 και 19 Μαρτίου προς τιμή του Saint Joseph (θετό πατέρα του Ιησού Χρηστού). Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα είναι και η μέρα του πατέρα για τους Ισπανούς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τύπου… καρναβαλιού, άρματα παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης, σατιρίζοντας πολιτικούς, αστέρες της μουσικής ή του σινεμά. Παράλληλα, την εμφάνισή τους κάνουν διάφορα τέρατα - πλάσματα της φαντασίας των καλλιτεχνών της πόλης.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τη «νύχτα της φωτιάς» όπου οι κατασκευές αυτές καίγονται (κάτι σαν το δικό μας κάψιμο του καρνάβαλου), με το φαντασμαγορικό θέαμα να παρακολουθούν χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι.

Φέτος πάντως είχε και ένα ιδιαίτερο ελληνικό χρώμα, καθώς σε ένα από τα άρματα, έκανε την εμφάνισή του το «ζεύγος» Τσίπρας – Μέρκελ. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος «τρώει την παντόφλα» και μαζί του και ο ελληνικός λαός…

Σχετικές ειδήσεις