Rammstein: Το εκρηκτικό σόου των Γερμανών έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ

Η εμφάνιση των Rammstein έκαναν μια ιστορική στάση στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας τους «Rammstein Europe Stadium Tour 2024»
Rammstein: Το εκρηκτικό σόου των Γερμανών έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ
Οι Rammstein δεν θα στην πουν ποτέ για τα καπνογόνα, θα βάλουν οι ίδιοι φωτιά
3'

Xθες οι Rammstein σήμαναν την έναρξη ενός «καυτού» συναυλιακού καλοκαιριού στη χώρα μας, με τον πιο εκρηκτικό τρόπο: βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ. Οι Γερμανοί επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αποθεώθηκαν από τους χιλιάδες θαυμαστές τους που βρέθηκαν από νωρίς στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Τη συναυλία των Rammstein άνοιξε το γαλλικό ντουέτο των Abélard οι οποίες διασκευάζουν τραγούδια των Γερμανών για δύο πιάνα. Στις 8.36 oι Rammstein κατέβηκαν… ουρανοκατέβατοι στη σκηνή και συγκεκριμένα μέσω ενός ασανσέρ, γνωρίζοντας την αποθέωση από ανθρώπους κάθε ηλικίας που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, να χορεύουν και να χειροκροτούν το συγκρότημα του Till Lindermann.



Oι Rammstein έμειναν στη σκηνή για περίπου δύο ώρες και ένα τέταρτο σφυροκοπώντας ανελέητα και δίνοντας ένα εντυπωσιακό σόου με φλόγες που έβγαιναν από τους πύργους που είχαν στηθεί στο ΟΑΚΑ, από κιθάρες, από φλογοβόλα, από κανόνι, από παντού! Καρότσια και καρδιές λαμπάδιασαν πάνω στο stage, κομφετί έπεφταν πάνω στους θεατές, πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και ένας μικρός «ρουκετοπόλεμος» συμπλήρωσε ένα εκρηκτικό σκηνικό άνευ προηγουμένου.

Φυσικά τα χιτ «Du Hast» και «Sonne» ήταν από τις καλύτερες στιγμές μιας συναυλίας που ήταν ολόκληρη ένα highlight. Στις ξεχωριστές στιγμές ενός σόου με άψογο ήχο και συνολική διοργάνωση, ήταν τα ελληνικά του Lindermann, ο οποίος αφού μας καλωσόρισε με τη λέξη «m@l@k@» (που επανέλαβε και άλλες φορές), συνέχισε με ένα «pame Athina», ένα «heria plisa» και ένα «efharisto poli». Επίσης, οι μεγάλες φουσκωτές βάρκες με τα μέλη του συγκροτήματος που μετέφεραν με τα χέρια τους οι θεατές μεταξύ των δύο σκηνών (κεντρικής και b stage), αλλά και η υπόκλιση του συγκροτήματος πριν απογειωθούν και πάλι με το ασανσέρ και μας αποχαιρετήσουν με μια μεγάλη τελευταία έκρηξη, θα μείνουν αξέχαστες για πολύ καιρό στο μυαλό των χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Για το σόου των Rammstein

  • Το στήσιμο ξεκινάει 6 ημέρες νωρίτερα.
  • Εργάζονται πάνω από 18 τεχνικοί ήχου, βίντεο συν της ελληνικής ομάδας.
  • Η σκηνή που κάνουν το performance, χρειάζεται 4 μέρες για να στηθεί, έχει 60 μέτρα πλάτος, 30 μέτρα βάθος και 36 ύψος, φωτίζεται από 1.070 φώτα (χρειάζονται 400 ώρες να προγραμματιστούν)
  • Χρειάζονται 90 φορτηγά που μεταφέρουν 1.350 τόνους υλικών
  • Ο ήχος παράγεται από 170 ενισχυτές που παράγουν 12.000 watt ο καθένας και η ανατροφοδότηση γίνεται από μια γεννήτρια που χρειάζεται 4.000 λίτρα Diesel.
  • Χρησιμοποιούνται 586 πυροτεχνίες - 1.000 λίτρα καύσιμης ύλης και 60 κιλά σκόνης λυκοπόδιου (εφέ εκρήξεων)
  • Οι φλόγες των πυροτεχνημάτων, φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα
  • Χρειάζονται 36 μηχανές καπνού και 35 μεγάλοι ανεμιστήρες

To set list της συναυλίας

  1. Ramm 4
  2. Links 2-3-4
  3. Keine Lust
  4. Sehnsucht
  5. Asche zu Asche
  6. Mein Herz brennt
  7. Puppe
  8. Wiener Blut
  9. Zeit
  10. Deutschland
    (Remix by Richard Z. Kruspe) - Deutschland
  11. Radio
  12. Mein Teil
  13. Du hast
  14. Sonne

Encore

Engel
Ausländer
Du riechst so gut
Pussy
Ich will

Encore 2

Rammstein
Adieu



Διαβάστε επίσης

Ατζέντα Newsbomb.gr: Το συναυλιακό μας καλοκαίρι ξεκινά με Rammstein - Οι πρώτες μεγάλες συναυλίες

Rammstein - Επικό βίντεο με τον «Χλαπάτσα»: «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε»

Μαζωνάκης όπως Till Lindermann: Δείτε τον σε επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή