Athens Open Air Film Festival: Ταινίες κάτω από τα αστέρια - Όλο το πρόγραμμα

Το 14ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά στις 17 Ιουνίου με επιλεγμένες ταινίες σε αποκατεστημένες κόπιες 

Athens Open Air Film Festival: Ταινίες κάτω από τα αστέρια - Όλο το πρόγραμμα
4'

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στα πιο απροσδόκητα μέρη της Αθήνας με μια σειρά από αγαπημένες παλαιότερες ταινίες που θα μας συναρπάσουν. Η 14η διοργάνωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ, μας περιμένει σε δροσερά πάρκα της πόλης, σε γνωστούς πεζοδρόμους, σε ξεχωριστούς κήπους και άλση, σε ταράτσες και επιλεγμένα θερινά σινεμά. Έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, με ελεύθερη είσοδο, επιλεγμένες ταινίες σε ολοκαίνουριες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου (21.30) με το «High Fidelity» του Στίβεν Φρίαρς με τους Τζον Κιούζακ και Τζακ Μπλακ στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου (21.30) ακολουθεί στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου οι «48 ώρες» του Γουόλτερ Χιλ με τους Εντι Μέρφι και Νικ Νόλτε.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου (21.30) στο Τρένο στο Ρουφ θα προβληθεί το «Τσάι στη Σαχάρα» του Μπερνάντο Μπερτολούτσι με τους Τζον Μάλκοβιτς και Ντέμπρα Γουίνγκερ.

Στις 3 Ιουλίου (21.30) στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής (Διδότου 6) σειρά έχει «Το έμβασμα» του Ουσμάν Σεμπέν με τους Μακουρεντιά Γκέιγ και Γιουνούς Ν’Ντιάγ.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου (21.30) θα απολαύσουμε το «Zodiac: The director’s cut» του Ντέιβιντ Φίντσερ με τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Ρόμπερτ Ντάουνι τζ. στο Άλσος Πετραλώνων.

Στις 8 Ιουλίου (21.30) στο πάρκο Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια θα προβληθεί η «Υπόθεση Καρλίτο» του Μπράιαν Ντε Πάλμα με τους Αλ Πατσίνο και Σον Πεν.

Στις 10 Ιουλίου (21.30) θα δούμε την «Παλιοπαρέα» του Κλοντ Σοτέ με τους Ιβ Μοντάν και Ζεράρ Ντεπαρντιέ στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Στις 13 Ιουλίου (21.30) ακολουθούν, στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100), οι «12 πίθηκοι» του Τέρι Γκίλιαμ με τους Μπρους Γουίλις και Μπραντ Πιτ.

Στις 14 Ιουλίου (21.30) θα δούμε το «The Truman show» του Πίτερ Γουίαρ με τον Τζιμ Κάρεϊ, επίσης στην Τεχνόπολη.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα προβληθεί στο Πάρκο Ελευθερίας «Το φάντασμα της ελευθερίας» του Λουίς Μπουνιουέλ με τους Μόνικα Βίτι και Μισέλ Πικολί.

Στις 17 Ιουλίου (21.30) στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής θα προβληθεί το «Πέντε κόκκινες τουλίπες» του Ζαν Στελί με τους Ρενέ Νταρί και Σουζάν Ντελί.

Στις 20 Ιουλίου έχει «ολονυχτία τρόμου» στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος με τη «Νύχτα του κυνηγού» (21.30) του Τσαρλς Λότον με τους Ρόμπερτ Μίτσαμ και Λίλιαν Γκις. Στις 23.15 θα προβληθεί το «Μια μορφή στο παράθυρο» του Τζακ Κλέιτον με τους Ντέμπορα Κερ και Πάμελα Φράνκλιν και στη 1 μετά τα μεσάνυχτα η βραδιά θα κλείσει με «Το καρναβάλι των ψυχών» του Χερκ Χάρβεϊ με τους Κάντας Χίλιγκος, Φράνσις Φάιστ.

Στις 21 Ιουλίου (21.00) έχει full moon sleepover στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον «Αλαντίν» (με ελληνική μεταγλώττιση) των Τζον Μάσκερ και Ρον Κλέμεντς. Θα ακολουθήσει (22.40) το «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» του Νόρμαν Τζούισον με τη Σερ και τον Νίκολας Κέιτζ και στις 00.20 «Το πνεύμα του κακού» του Τόμπι Χούπερ με τους ΤζοΜπεθ Γουίλιαμς, Κρεγκ Τ. Νέλσον. Στις 02.20 ακολουθεί η «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη» του Τζον Κάρπεντερ με τον Κερτ Ράσελ και στις 04.10 ακολουθούν «Οι μαχητές» του Γουόλτερ Χιλ με τους Μάικλ Μπεκ, Ντέμπορα Βαν Βάλκενμπεργκ.

Στις 25 Ιουλίου (21.30) θα προβληθεί η «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ με τους Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα (Τενέδου 34).

Στις 22 Αυγούστου (21.30) στην ταράτσα του ΕΜΣΤ προβάλλεται η «Γκλόρια» του Τζον Κασσαβάτη με την Τζίνα Ρόουλαντς και τον Τζον Αντάμες.

Στις 28 Αυγούστου (21.00) θα δούμε στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής την «Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ» του Φρανσουά Τριφό με την Ιζαμπέλ Ατζανί και τον Μπρους Ρόμπινσον.

Η αυλαία πέφτει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (21.00) στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής με «Το παλιό τουφέκι» του Ρομπέρ Ενρικό με τους Φιλίπ Νουαρέ, Ρόμι Σνάιντερ.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: cinemagazine.gr, aoaff.gr και aiff.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια