«Κανόνια και τρομπέτες»: Μια μαύρη κωμωδία εξαπάτησης στο θέατρο Εμπορικόν

Η μαύρη κωμωδία εξαπάτησης «Κανόνια και τρομπέτες» του Γιώργου Τσίρου ανεβαίνει στο θέατρο Εμπορικόν

«Κανόνια και τρομπέτες»: Μια μαύρη κωμωδία εξαπάτησης στο θέατρο Εμπορικόν

"Κανόνια και τρομπέτες" στο θέατρο Εμπορικόν

3'

Με το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου «Κανόνια και τρομπέτες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου το θέατρο Εμπορικόν.

Στη σκηνή, ένα all star cast: Έλλη Τρίγγου, Στάθης Σταμουλακάτος, Μάνος Καζαμίας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μαριτίνα Κουτσοχιώνη.

Τα “Κανόνια” είναι μια μαύρη κωμωδία εξαπάτησης. Ο Γιάννης Τσίρος έχοντας στο παρελθόν δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής γύρω από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα (ενδεικτικά: “Άγριος σπόρος”, “Αξύριστα πηγούνια”) ασχολείται στο νέο του έργο με το βρώμικο χρήμα, το τραπεζικό σύστημα και τον σύγχρονο εθισμό γύρω από την εξαπάτηση.

Η υπόθεση:

Αθήνα. Ελλάδα 2.0. Ένα ζευγάρι Ρωμά, ένα ζευγάρι τραπεζιτών και δύο όργανα της τάξης. Ένα loft κάπου στο κέντρο. Μία σακούλα χαρτονομίσματα. Ένα σακουλάκι ναρκωτικά. Και ψάρια.

Ο Κωνσταντίνος είναι διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζα. Στα “χέρια” του έχει κάποια ομόλογα που καταρρέουν. Το βράδυ λίγο πριν την οικονομική καταστροφή θα συναντηθεί με τον Χρόνη.

Ο Χρόνης -έμπορος ναρκωτικών μεταξύ άλλων- δουλεύει για τον Κωνσταντίνο. Έχει και μία αρραβωνιαστικιά, την Ρουμπίνη που θέλει να εξασφαλίσει μία καλύτερη συνθήκη για το δάνειο της από τον Κωνσταντίνο ο οποίος, έχει μια «απαγορευμένη» σχέση με την Κλαίρη, επίσης από την τράπεζα.

Εκείνο το βράδυ τα δύο ζευγάρια – από μία σύμπτωση - συναντιούνται και γνωρίζονται. Ο Κωνσταντίνος θέλει κάτι από τον Χρόνη, ο Χρόνης θέλει κάτι από τον Κωνσταντίνο, η Ρουμπίνη θέλει κάτι από τον Χρόνη και η Κλαίρη θέλει κάτι από την Ρουμπίνη. Όλα θα συμβούν μέσα σε ένα βράδυ καταστροφής, παροξυσμού και παρεξήγησης.

Το βασικό όμως είναι ένα: Να ξεφορτωθούνε τα ομόλογα πριν βαρέσουν τα “κανόνια”!

Και κάπου εκεί, δύο αστυνομικοί θα επιβάλουν τον νόμο και όλα θα πάνε καλά.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου συναντιέται με ένα θίασο αξιώσεων στο νέο έργο του Γιάννη Τσίρου, με στόχο να αναδείξει την ψυχολογία του νεοέλληνα στην Ελλάδα του 2.0.

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου, Στάθης Σταμουλακάτος, Μάνος Καζαμίας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μαριτίνα Κουτσοχιώνη.

Θέατρο Εμπορικόν

Σαρρή 11, Αθήνα 105 54 (Ψυρρή)

Τηλέφωνο 210 3211750

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00 και Κυριακή : 18:00

Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

VIP (1η σειρά) όλες τις ημέρες : 25 Ευρώ

Α΄Ζώνη : 20 Ευρώ

Β' Ζώνη : 18 Ευρώ

Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών), ΑμΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) στη Β' Ζώνη : 16 Ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Εισιτήρια: more.com, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο ταμείο του θεάτρου Αλίκη, Αμερικής 4, Aθήνα: 2103210021.

Για Ομαδικές Κρατήσεις :

Κώστας Μπάλτας – Γιώτα Καραίσκου: 211- 1026277 & 210-2117240 (εσωτ. 305)

Δευτ- Παρ : 10:00 -19:00

Εmail Τμήματος Ομαδικών Κρατήσεων: reservations@a-th.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή