«medea loading»: Μια γυναίκα του σύγχρονου κόσμου αφηγείται τον μύθο της Μήδειας

Η περφόρμανς «medea loading» κάνει πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου στο θεατρικό χώρο «Κάμιρος»

«medea loading»: Μια γυναίκα του σύγχρονου κόσμου αφηγείται τον μύθο της Μήδειας

"medea loading" στο θέατρο Κάμιρος

@ Μυρτώ Αποστολίδου
2'

Μια γυναίκα του σύγχρονου κόσμου αφηγείται τον μύθο της Μήδειας, ιστορώντας παράλληλα τον προσωπικό της βίο, σε μια παράσταση που μετά τον πρώτο, επιτυχημένο κύκλο της, επιστρέφει εκ νέου από 1η Νοεμβρίου στο θεατρικό χώρο «Κάμιρος» της οδού Ιθάκης 32 στην Κυψέλη, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το «medea loading» μια συνδημιουργία της Ρόζας Προδρόμου, της Μαρίας Όλγας Αθηναίου και του Οδυσσέα Ιωάννου Κωνσταντίνου, παρουσιάζει τις πολλαπλές ταυτότητες της ευριπίδειας ηρωίδας, αναθεωρώντας τον μύθο και ανατρέποντας τα δεδομένα.

Το παρελθόν της Μήδειας συναντά το παρόν σύγχρονων θηλυκών υπάρξεων σε μια προσωπική αφήγηση, καθώς όπως υποστηρίζει η ερμηνεύτρια Ρόζα Προδρόμου, «οι γυναίκες έχουν ακόμη ανάγκη να ανακτήσουν το χώρο τους».

Οι θεατές παρακολουθούν την αφήγηση, προσκεκλημένοι σε μια τελετή τσαγιού με την χειρονομία και την ιεροτελεστία της Ανατολής, καταγωγή της βάρβαρης πρωταγωνίστριας του Ευριπίδη. Σαν να γίνονται με έναν τρόπο «συμμέτοχοι στην ιστορία και το βίωμα της Μήδειας που μοιάζει να έχει ανάγκη να ξαναπεί την ιστορία της».

Η παράσταση υψώνεται σαν μια κραυγή επιβίωσης, μια ωδή στη μητρότητα, μια επίκληση στην τρυφερότητα, έναν εκστατικό χορό απελευθέρωσης, όπου η Μήδεια, φως σε έναν κόσμο που γκρεμίζεται, καλεί σε εξέγερση ενάντια στις κοινωνικοπολιτικές επιταγές του φύλου της.

Συντελεστές

Σύλληψη / ερμηνεία: Ρόζα Προδρόμου

Σκηνοθεσία / δραματουργία: Μαρία - Όλγα Αθηναίου, Οδυσσέας Ιωάννου-Κωνσταντίνου, Ρόζα Προδρόμου

Trailer: https://vimeo.com/883945849

Πληροφορίες

Παραστάσεις: από 1 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Διάρκεια: 70’

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (ενιαίο)

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/kamiros-medea-loading/

Κάμιρος:

Ιθάκης 32 Κυψέλη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή