Οι 10 πρόεδροι της Αμερικής που αγαπήσαμε… στο σινεμά

Οι πρόεδροι της Αμερικής πρωταγωνιστούν σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, είτε βιογραφικές είτε κατασκοπικές, ακόμα και φαντασίας.

Οι 10 πρόεδροι της Αμερικής που αγαπήσαμε… στο σινεμά
1'

Με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές, θυμόμαστε τους πιο πετυχημένους, κινηματογραφικούς προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών:

Η πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον, παρά στον Χάρισον Φορντ. Τα κατορθώματα του προέδρου στην ταινία «Air Force One» (1996) παραμένουν αξέχαστα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μπιλ Πούλμαν, ο οποίος έσωσε τη γη από την εισβολή εξωγήινων στην «Ημέρα Ανεξαρτησίας (Independence Day)».

Ένας ακόμα πρόεδρος που αντιμετωπίζει εξωγήινους και συγκεκριμένα Αρειανούς είναι ο Τζακ Νίκολσον στο «in Mars Attacks» (1996) και στην τρίτη θέση.

Ο τέταρτος πιο αγαπημένος πρόεδρος είναι ο Κέβιν Κλάιν στην ταινία «Dave» (1993), που υποδύεται τον αντικαταστάτη του άρρωστου προέδρου και στο τέλος τα καταφέρνει καλύτερα από τον πραγματικό.

Πέμπτος είναι ο Μάικλ Ντάγκλας, που έγινε πρόεδρος της Αμερικής στην ταινία «The American President» (1995).

Ένας πρόεδρος – βαμπίρ βρίσκεται στην έκτη θέση, ο Μπέντζμιν Γουόκερ από τη σειρά «Abraham Lincoln: Vampire Hunter» (2012).

Ο γοητευτικός Τζορτζ Κλούνεϊ γοητεύει και σαν πλανητάρχης στην ταινία του 2011 «The Ides of March».

Ο Άντονι Χόπκινς βρίσκεται στη θέση οκτώ ως «Νίξον» στην ταινία του 1995.

Ο πατέρας της Ανζτελίνα Τζολί Γιον Βόιτ ακολουθεί ως ο πρόεδρος που ηγήθηκε των ΗΠΑ στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην ταινία «Pearl Harbor» (2001).

Τέλος, τη δεκάδα κλείνει ο Φρανκ Λανγκέλα, ξανά ως πρόεδρος Νίξον, στην ταινία «Frost/Nixon» (2008).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή