Champions League: Και του χρόνου;

Δεν χορταίνουμε να μιλάμε για το Champions League. Τα είπαμε για τον τελικό (τού αφιερώσαμε μια ολόκληρη ημέρα), τα είπαμε για τον Ντρογκμπά, τα είπαμε για τον Ντι Ματέο. Γουστάρετε να κάνουμε από τώρα μια πρόβλεψη για του χρόνου;
SEX
4'

Ιδού οι 10 ομάδες που το Men's Guide πιστεύει ότι θα πρωταγωνιστήσουν στην σεζόν 2012-2013 (και γιατί) - με σειρά πιθανοτήτων:

Ρεάλ Μαδρίτης
Η ομάδα που έπαιξε φέτος την καλύτερη μπάλα στην Ευρώπη ελάχιστα θα αλλάξει του χρόνου (κι αν το κάνει, θα είναι μάλλον για να φέρει κάποια ηχηρή μεταγραφή -πιθανότατα κάποιον από αυτούς που θα διακριθούν στο Euro). Κυρίως, όμως, θα έχει και πάλι επικεφαλής τον Μουρίνιο που έχει ανάγκη να πάρει το Champions League με την Ρεάλ, γιατί θα είναι η τρίτη του χρονιά στον πάγκο της και θα τον... τρώει ο κώλος του.

Μπαρτσελόνα
Η απώλεια του Πεπ Γκουαρντιόλα -να μάς το θυμηθείτε- θα αποδειχθεί πολύ σημαντική. Ωστόσο αυτή η υπερομάδα δεν θα πεθάνει από τη μία μέρα στην άλλη. Και όπως η φετινή Τσέλσι που το σήκωσε "στα γεράματά της", έτσι και οι επόμενες χρονιές της Μπαρτσελόνα θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους αντιπάλους της, ακόμη κι αν δεν αποδίδει το απίστευτο ποδόσφαιρο που έπαιζε πέρσι. Η επιστροφή του Βίγια και ο Μέσι που γίνεται όλο και καλύτερος κάθε χρόνο είναι δύο εγγυήσεις για το πόσο λίγο θα την... πληρώνουν τα στοιχηματζίδικα.

Μάντσεστερ Σίτι
Οι σεΐχηδες πήραν την Premiership. Δηλαδή έχουν μια πολύ καλή απόδειξη ότι ο επεκτατισμός τους αποδίδει. Ποιος λέει ότι δεν θα κάνουν νέα όργια μεταγραφών για του χρόνου, προκειμένου να σηκώσουν ένα ακόμη πιο βαρύτιμο τρόπαιο;

Μπάγερν Μονάχου
Λυσσασμένη από το φετινό κάζο και με την ίδια περίπου σύνθεση και συνταγή που είχε φέτος, η βαυαρική ομάδα θα κάνει το παν για να ξεπλύνει την ντροπή.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Όχι τόσο δυνατή όσο τα προηγούμενα χρόνια -ίσως, μάλιστα, να είναι η πιο αδύναμη Μάντσεστερ που είχε ποτέ στα χέρια του ο Σερ Άλεξ- αλλά με μοναδική ευκολία να βγάζει λαγούς από το καπέλο της, κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει από τώρα.

Τσέλσι
Κάθε χρόνος που περνά, οι πιθανότητες της Τσέλσι θα μειώνονται. Βέβαια, μειωμένες ήταν και φέτος, αλλά τελικά ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Του χρόνου όμως, έχοντας πια εκπληρώσει τον πιο μεγάλο της στόχο, πόσο φαβορί μπορεί να θεωρείται; Ας πούμε αρκετά, γιατί η όρεξη του Αμπράμοβιτς τώρα θα ανοίξει περισσότερο και η λογική λέει ότι θα κρατήσει τον Ντι Ματέο στην θέση του προπονητή και θα του φέρει μια νέα γενιά παικταράδων που θα παίξουν επιτέλους μπάλα και όχι κατενάτσιο.

Γιουβέντους
Η Μεγάλη Κυρία έκανε σπουδαίο Καμπιονάτο φέτος, κατακτώντας το μετά από 9 χρόνια και επιστρέφοντας στο Champions League μετά από τρία. Σίγουρα δεν θα είναι από τα μεγάλα φαβορί, αλλά η δίψα της για διάκριση θα είναι τεράστια, ενώ το κέντρο της, με την τριάδα Πίρλο, Βιντάλ και Μαρκίζιο μόνο αυτό της Μπαρτσελόνα θα μπορεί να το συναγωνισθεί.

Μίλαν
Μια νέα Μίλαν θα υπάρχει από του χρόνου, αφού οι σπουδαίοι βετεράνοι της Νέστα, Γκατούζο, Ιντσάγκι, Φαν Μπόμελ και Ζαμπρότα θα φύγουν από την ομάδα, ανοίγοντας το δρόμο για την καινούργια φουρνιά που ήδη φέτος έδειξε σπουδαία δείγματα γραφής. Σίγουρα θα είναι μια ορεξάτη ομάδα που με λίγη τύχη θα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της απειρίας.

Παρί Σεν Ζερμαίν
Η παρισινή ομάδα θα είναι από τις πιο πλούσιες της Ευρώπης του χρόνου και θα έχει τον πολύπειρο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει φαβορί μέσα σε μία μόλις χρονιά, αλλά αν κάνει καίριες μεταγραφές και τής κάτσουν μερικά καλά αποτελέσματα από νωρίς, θα θορυβήσει πολύ τους "μεγάλους".

Μπορούσια Ντόρτμουντ
Η ομάδα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος φέτος στην Γερμανία, κυρίως γιατί η Μπάγερν είχε αφοσιωθεί πλήρως στην Ευρώπη. Του χρόνου ίσως οι ρόλοι να αντιστραφούν. Και η Ντόρτμουντ είναι μια ακόμη πιο νεανική και ορεξάτη ομάδα από την Μπάγερν και, πάνω απ' όλα, γερμανική. Ποιος Ευρωπαίος αντίπαλος θα τολμήσει να την υποτιμήσει;