Επέμβαση της αστυνομίας για τις διοξίνες στη Γερμανία

Επιχείρηση πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία στο γραφείο και το εργοστάσιο γερμανικής εταιρείας που παράγει λίπη για ζωοτροφές καθώς στη...

1'

Επιχείρηση πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία στο γραφείο και το εργοστάσιο γερμανικής εταιρείας που παράγει λίπη για ζωοτροφές καθώς στη Γερμανία αυξάνονται οι φόβοι ότι ίχνη διοξίνης που υπήρχε σε ζωοτροφές μπορεί να εμφανισθούν σε αυγά, πουλερικά και χοιρινό κρέας.

Στόχος των εισαγγελέων και των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τα γραφεία της εταιρείας "Harles & Jentzsch" στην πόλη Ίντερσεν, βορειοδυτικά του Αμβούργου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει παραδεχθεί πως παρασκεύαζε λίπη από ένα λιπαρό οξύ που δεν έχει εγκριθεί για να καταναλώνεται από ζώα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας παραδέχθηκε σήμερα ότι αυγά που μπορεί να είχαν μολυνθεί από διοξίνη παραδόθηκαν τον Δεκέμβριο στην Ολλανδία. Συνολικά υπολογίζεται πως 3.000 τόνοι λιπών διατροφής μολυσμένοι με διοξίνη παραδόθηκαν σε 25 παραγωγούς ζωοτροφών σε πέντε γερμανικά κρατίδια.

Παρά το γεγονός ότι τα λίπη αυτά δεν πουλήθηκαν στο εξωτερικό, περίπου 136.000 αυγά προερχόμενα από εκτροφείο που είχε χρησιμοποιήσει μολυσμένες ζωοτροφές, παραδόθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μπάρνεφελντ, στην Ολλανδία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Γεωργίας της Γερμανίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η εταιρεία που τα παρέλαβε έχει ειδοποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή