ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παναθηναϊκός AKTOR: Ο «νόμος» του Βασιλιά! Η μπασκετική «δυναστεία» στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός AKTOR: Τη δική τους μπασκετική δυναστεία έχουν εδραιώσει οι «πράσινοι» στους τελικούς του Final 4 μετρώντας 7 κατακτήσεις σε 8 παρουσίες.
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο «νόμος» του Βασιλιά! Η μπασκετική «δυναστεία» στην Ευρώπη
Eurokinissi
4'

Η «Βασίλισσα» πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς. Ο Παναθηναϊκός ΑΚTOR επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Αποκαθηλώνοντας την προηγούμενη νικήτρια και την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη φετινή διοργάνωση. Τουλάχιστον μέχρι τον τελικό. Διότι ο τελικός επιβεβαίωσε τη δυναστεία που έχει επιβάλει το «τριφύλλι» στην Euroleague.

Ο αθηναϊκός σύλλογος χρειάστηκε να… περιμένει 12 χρόνια για να επιστρέψει στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και 13 χρόνια από τον τελευταίο τελικό. Αυτόν στη Βαρκελώνη το 2011 όταν και «ράφτηκε» το 6ο αστέρι στη φανέλα.

Από το βράδυ της Παρασκευής (24/05) όπου το «συγκρότημα» του Εργκίν Αταμάν έκλεισε θέση στον τελικό του Final 4 στο Βερολίνο, όλα έδειχναν πως είχαν πάρει τον… δρόμο τους για την επιστροφή του Βασιλιά. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός ΑΚTOR είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη τον τρόπο προς την κορυφή, μόλις βρεθεί στον τελικό.

Κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, οι «πράσινοι» έκαναν την εμφάνισή τους σε τελικό. Και μέχρι το βράδυ της Κυριακής (26/05) μετρούσαν 6 κατακτήσεις. Ήτοι είχαν μόλις μία απώλεια. Αν και η «Βασίλισσα» ξεκίνησε με τον αγαπημένο της τρόπο, το «τριφύλλι» δεν έδειξε διάθεση να χαλάσει το ποσοστό του στους τελικούς. Τουναντίον, στόχος ήταν η βελτίωση.

Βέβαια, για να το καταφέρει, χρειάστηκε υπερπροσπάθεια αφού μετά τους 36 πόντους που σημείωσαν οι Ισπανοί στο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κράτησαν τους Ίβηρες στους 18 πόντους στο δεύτερο και στους μόλις 7 στο τρίτο. Και τους υποχρέωσαν να συνεχίσουν στο κρίσιμο σημείο του τελικού με μία συνθήκη που δεν είχαν αντιμετωπίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, βγάζοντας την ομάδα του Τσους Ματέο από τη ζώνη που «νοιώθει» άνετα.

Η παραμυθένια χρονιά με το καλύτερο happy end

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ΑΚTOR επέστρεψε πανηγυρικά στην κορυφή της Ευρώπης και αποδείχθηκε πως η φετινή σεζόν άνηκε στους «πράσινους», κάτι που επισφραγίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τελικό της διοργάνωσης. Η πορεία που έχει κάνει η ομάδα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παραμυθένια. Ο αθηναϊκός σύλλογος απέδειξε πως ήταν ανώτερος και καλύτερος στον τελικό.

Παράλληλα, η επιστροφή στον θρόνο της Euroleague αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση για όλους στην ομάδα, αρχής γενομένης από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, έπειτα από πολλή δουλειά, το καλοκαίρι άρχισε να χτίζει από την αρχή τον Παναθηναϊκό, σε όλα τα επίπεδα. Και έχει κάθε λόγο μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας, τόσα χρόνια οικονομικών θυσιών να πανηγυρίζει γιατί στο πρώτο Final 4 που πήγε, κατάφερε να το πάρει.

Ακόμα, η κατάκτηση της Euroleague αποτελεί δικαίωση για τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος από την αρχή έλεγε να κλείσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του Final 4 και αν και δέχθηκε μεγάλη κριτική μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του στην τελική φάση αλλά και στη νίκη στον μεγάλο τελικό, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του το 3ο τρόπαιο της διοργάνωσης, τα τελευταία 4 χρόνια.

Τέλος, η φετινή κούπα αποτελεί τεράστια δικαίωση για τον Κώστα Σλούκα. Έκανε το μεγαλύτερο βήμα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος που βρίσκεται σ’ αυτό το επίπεδο. Όχι απλά να κάνει μία τέτοια μεταγραφή, αλλά να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά πολύ περισσότερο έχοντας… υπογράψει και με τα δύο χέρια. Αυτό που πέτυχε ο Έλληνας γκαρντ στο Βερολίνο είναι μυθικό και θα μνημονεύεται στην ιστορία των Final 4.

Ξεκινά η αντεπίθεση στην Ελλάδα

Ωστόσο, η κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό ΑΚTOR δεν αποτελεί το… φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Αντίθετα, είναι ουσιαστικά η… αρχή για την αντεπίθεση σ’ όλα τα επίπεδα. Αρχής γενομένης από τη Basket League και τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Το απόγευμα της Παρασκευής (31/05) οι «πράσινοι» θα πέσουν στην… μάχη των ημιτελικών στην πρώτη κατηγορία. Αντίπαλος είναι ο Άρης, τον οποίο θα υποδεχθεί το «τριφύλλι» στις 20:00 στο πρώτο του ματς μετά την κατάκτηση της κούπας ενώπιον των οπαδών του.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να λειτουργήσει ως μία… φιέστα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ΑΚTOR αναμένεται να εξαφανίσουν τα εισιτήρια που θα βγουν στην κυκλοφορία και θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να αποθεώσουν τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή