Αταμάν: «Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στην Τουρκία για την πιθανότητα ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και... κάλεσε τους Μπόστον Σέλτικς στο ΟΑΚΑ.

Αταμάν: «Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»
5'

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης (17/7) την επιθυμία του να κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα τον Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό και ο Τούρκος τεχνικός δείχνει θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του τόνισε πως θα ήθελε να μείνει για πολύ καιρό ακόμα στους πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη μεταγραφική ενίσχυση των «πράσινων» και μια ενδεχόμενη κόντρα με τους Μπόστον Σέλτικς.

Μεταξύ άλλων ο Εργκίν Αταμάν είπε στο «Rafine TV»:

«Κατ' αρχάς, ο Παναθηναϊκός ήταν 12 χρόνια χωρίς να πάει στο Final 4, αλλά είναι πολύ μεγάλος οργανισμός με πολλά τρόπαια. Έχει ένα εκπληκτικό γήπεδο με κόσμο που είχε απομακρυνθεί από την ομάδα. Τώρα στην πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο, μου είπε ότι "εφόσον εμείς φέρνουμε εδώ τον Εργκίν Αταμάν, μόνο ένας δρόμος υπάρχει". Όταν ο πρόεδρος με πήρε αυτό είχε στο κεφάλι του. Για αυτό με πήρε στην Ελλάδα. Και εσύ του λες "Ναι εσύ με πήρες, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω μόνος μου αυτή την δουλειά. Πρέπει να φτιάξουμε και το ρόστερ της ομάδας. Πρέπει να το αλλάξουμε και χρειάζεται να το κάνουμε". Και ο πρόεδρος μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και είναι σημαντικό να σου έχει ο πρόεδρος 100% εμπιστοσύνη. Στην σεζόν ότι ζήτησα, μου το έκανε, όλες τις μεταγραφές.

Με ρώτησε "τον Σλούκα τον θέλεις;" και του απάντησα "Και βέβαια τον θέλω, αλλά πώς θα τον πάρουμε;". Και αρχίσαμε την προσπάθεια να πάρουμε τον Σλούκα. Έτσι όταν παίρνεις τον Αταμάν και τον τόσο σημαντικό παίκτη και ηγέτη, Κώστα Σλούκα που τα τελευταία 5-6 χρόνια παίζει στο Final 4, τον Λεσόρ που έκανε μία σημαντική χρονιά με την Παρτιζάν, οι άνθρωποι αρχίζουν να σε εμπιστεύονται. Μέσα στη χρονιά δεν είπα ότι θα πάρουμε την Euroleague, αλλά ότι θα πάρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα στη χρονιά άκουγα στα σοκάκια πως όλοι θέλουν το 7ο αστέρι, την κούπα της Euroleague. Άρχιζε σιγά σιγά να γεμίζει το γήπεδο, πήραμε τον Ναν, νικήσαμε πολλά ματς και φθάσαμε στην Euroleague με τον κόσμο δίπλα μας. Ήταν 3000 φίλοι του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια, 5000 στην Γερμανία, όπου και να πηγαίναμε είχαμε τον κόσμο», τόνισε αρχικά.

Για την υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του ανέφερε: «Στην ομάδα κάνουμε αλλαγές. Η μία μεταγραφή είναι ο Λορένζο Μπράουν και πάμε για έναν ψηλό. Δηλαδή δύο μεταγραφές, εκεί είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν βιάζομαι για το θέμα του συμβολαίου. Δεν έχω καμία βιασύνη για το αν θα ανανεώσω. Ο πρόεδρος είναι ήσυχος με εμένα και ξέρει πόσο χαρούμενος είμαι στην Αθήνα. Αλλά στην επαγγελματική ζωή δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Τώρα όλα είναι υπέροχα στην Αθήνα. Βέβαια, με τόση αγάπη από τον Παναθηναϊκό θέλω να μείνω για πολλά χρόνια. Όμως, όλα αυτά θα τα δει ο πρόεδρος με τον μάνατζέρ μου. Θα δούμε τις επόμενες μέρες».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού τόνισε: «Η μεταγραφή του Λορέντζο Μπράουν είναι πολύ σημαντική. Θα πάρουμε και έναν παίκτη στο "4"-"5", που θα ταιριάζει με όλους. Μιλάμε με τους στόχους μας, κοιτάμε στο ΝΒΑ».

Αναφερόμενος στο NBA, ο Εργκίν Αταμάν είπε: «Πολλοί παίκτες πέρασαν τις καλύτερες μέρες της καριέρας τους στις ομάδες μου. Αυτά τα είπαν μόνοι τους, δηλαδή ονόματα όπως ο Μίτσιτς, ο Λάρκιν, ο Σλούκας. Στο ΝΒΑ δεν είναι θέμα επιτυχίας. Αν δεις τα τελευταία 5 χρόνια, έπαιξα 4 φορές σε τελικούς και 3 φορές έγινα πρωταθλητής. Είμαι ο καλύτερος των τελευταίων 5 ετών. Αν κοιτάξετε γενικά, υπάρχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έχει 9 πρωταθλήματα και ο Έτορε Μεσίνα που έχει 4 πρωταθλήματα. Άρα υπάρχουν πολλοί προπονητές. Με το σημερινό στυλ παιχνιδιού, στην πραγματικότητα σκεφτόμουν ότι μπορεί να λάβω μια προσφορά. Νόμιζα ότι τουλάχιστον θα τηλεφωνούσαν και θα μιλήσουμε. Ούτε αυτό συμβαίνει. Κάνουν πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές. Η πόρτα δεν κλείνει ποτέ, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Αν υπάρχει μια ομάδα στις χαμηλότερες ή μεσαίες τάξεις του ΝΒΑ που στοχεύει στο πρωτάθλημα, μπορούμε πάντα να το κάνουμε αν είναι γενναία. Ίσως και αυτό το κομμάτι να μην τους ενδιαφέρει πολύ».

Στη συνέχεια κάλεσε τους Μπόστον Σέλτικς στο ΟΑΚΑ: «Φυσικά, υπάρχουν άλλα πράγματα που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν. Οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν tweet «Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Βοστώνη» αφού έγιναν πρωταθλητές του ΝΒΑ. Η EuroLeague έβαλε επίσης τη φωτογραφία μας και έγραψε στο Twitter: «Πρέπει να νικήσεις αυτή την ομάδα πρώτα». Βλέπουν τον εαυτό τους πολύ ψηλά. Πρέπει να έρθουν και να παίξουν ένα ματς στην Ευρώπη. Δεν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Αν θέλετε να πάρετε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ελάτε να κερδίσετε τον πρωταθλητή της EuroLeague. Αν έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση, σου λέω να συνέλθεις και να μας κερδίσεις στο ΟΑΚΑ»!

Όταν ρωτήθηκε για την ομάδα που θα ήθελε να είναι προπονητής στο NBA, ο Αταμάν είπε: «Μπορούμε να πάρουμε μια ομάδα από τις χαμηλότερες βαθμίδες και να τη μεταφέρουμε στην κορυφή. Δεν θα αναφέρω ονόματα τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Αν υπάρχει κάποια ομάδα εκεί, όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου, είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να μιλήσουμε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή