Ματίας Λεσόρ: Γουεμπανιάμα και Κολέ υποκλίθηκαν στον κυρίαρχο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR

Ο Ματίας Λεσόρ οδήγησε τη Γαλλία στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ και αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του σε παρκέ και εξέδρα.

Ματίας Λεσόρ: Γουεμπανιάμα και Κολέ υποκλίθηκαν στον κυρίαρχο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR
INTIME SPORTS
2'

Η οικοδέσποινα Γαλλία έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Καναδά στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και πλέον θα αντιμετωπίσει εκ νέου την Γερμανία στην προσπάθειά της να βρεθεί στον τελικό και να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο (Σερβία-ΗΠΑ ο άλλος ημιτελικός).

Ο Ματίας Λεσόρ πήρε για πρώτη φορά σημαντικό χρόνο συμμετοχής (19:12) και έδειξε την αξία του, έχοντας καθοριστική συμβολή στη νίκη της ομάδας του.

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR δικαίωσε τον Βενσάν Κολέ, που μείωσε τα λεπτά του Ρούντι Γκομπέρ (3:41), ολοκληρώνοντας το δύσκολο παιχνίδι των προημιτελικών με 13 πόντους (2/3 δίποντα, 9/14 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 12 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, γνώρισε την αποθέωση από τον ενθουσιασμένο κόσμο που ήταν στις εξέδρες και φώναζε «MVP, MVP...» για τον κορυφαίο ψηλό της EuroLeague.

Η αποθέωση συνεχίστηκε και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Το παιδί - θαύμα του γαλλικού μπάσκετ, Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ανέφερε συγκεκριμένα: «Έχουμε μαζί μας τον πιο κυρίαρχο ψηλό της Euroleague. Θα ήταν λάθος μας αν δεν τον χρησιμοποιούσαμε, ειδικά κόντρα σε μία ομάδα σαν τον Καναδά».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Γαλλίας, Βενσά Κολέ, εξήρε την απόδοση του Ματίας Λεσόρ.

«Ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης της EuroLeague φέτος. Κέρδισαν τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό και δεν ήταν πολύ μακριά από την κατάκτηση του MVP. Επομένως, για μένα, δεν αποτελεί έκπληξη», είπε ο Γάλλος κόουτς, ενώ χαμογελώντας πρόσθεσε:

«Τι είναι έκπληξη; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίζει στο ΝΒΑ. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει ομάδα στο ΝΒΑ που να παίρνει αυτόν τον τύπο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή