Formula 1: Νικητής του Sprint στην Αυστρία ο Μαξ Φερστάπεν

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν με Red Bull επικράτησε στον αγώνα Sprint του αυστριακού Grand Prix της Formula 1.
Formula 1: Νικητής του Sprint στην Αυστρία ο Μαξ Φερστάπεν
EPA/MARTIN DIVISEK
1'

O Ολλανδός «πιλότος» άφησε πίσω του τις δύο McLaren του Αυστραλού, Όσκαρ Πιάστρι και του Βρετανού, Λάντο Νόρις, στο τέλος των 23 γύρων του αγώνα και έτσι έχει επικρατήσει και στα τρία σπριντ που έγιναν αυτήν την σεζόν.

Πίσω τους ο Τζορτζ Ράσελ βγήκε νικητής στη μάχη με τον Κάρλος Σάινθ, με τον Λιούις Χάμιλτον να ακολουθεί με τη δεύτερη Mercedes W15.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με την άλλη Ferrari κατάφερε να ανέβει από την 10η θέση της εκκίνησης στην 7η, ενώ τον τελευταίο βαθμό της ημέρας, με την 8η θέση, πήρε ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη δεύτερη Red Bull RB20.

«Όταν εγκρίθηκε το DRS, ήταν περίπλοκο. Είχαμε έναν καλό αγώνα, η McLaren μου έφερε προβλήματα, αλλά ήταν ένας ευχάριστος αγώνας. Στη συνέχεια, όταν ήμουν εκτός DRS, μπόρεσα να συγκεντρωθώ στον αγώνα μου. Υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν πριν το Grand Prix» την Κυριακή, υπογράμμισε μετά τον τερματισμό ο Φερστάπεν.

Από την πλευρά του ο Πιάστρι, δήλωσε: «Χαρούμενος; Και ναι και όχι. Κάποια στιγμή σκέφθηκα ότι θα μπορούσα να εκμεταλλευθώ τον αγώνα μεταξύ του Μαξ και του Λάντο για να περάσω... κρυφά, αλλά δεν μπορούσα. Μου έλειπε λίγο, ο ρυθμός για να προσπεράσω τον Μαξ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή