Ολυμπιακοί Αγώνες: Λύγισε ο Κυνηγάκης μετά τον τελικό - «Γιατί με αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συναισθηματικά φορτισμένος από τις δυσκολίες που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε ο Άλκης Κυνηγάκης μετά το τέλος του τελικού των 10 χιλιομέτρων ανοικτής θάλασσας.

Άλκης Κυνηγάκης
Συγκινημένος ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τον αγώνα του
EUROKINISSI PHOTOPRESS AGENCY
3'

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την 10η θέση μετά τον αγώνα που έγινε στα νερά του Σηκουάνα, τερματίζοντας με χρόνο 1:52:37.2 και στις δηλώσεις του λύγισε για τις δυσκολίες που έχει περάσει και την αντιμετώπιση που έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, έσπευσε να αποθεώσει τον Σπύρο Γιαννιώτη για τη στήριξή του.

«Σήμερα ήμουν πολύ κακός είναι η αλήθεια. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ πολλά πράγματα. Ένιωθα ψυχολογικά κουρασμένος. Απ' όλη αυτή τη διαδρομή. Ήταν πολύ δύσκολα αυτά τα τρία χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θα το πω σε εισαγωγικά, ένιωσα πως είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου. Δουλέψαμε σοβαρά από τον Δεκέμβριο με τον Σπύρο (Γιαννιώτη). Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι έξι μήνες ή εφτά, είναι τρία - τέσσερα χρόνια», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Στεναχωριέμαι που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου και αναγκάστηκα να αλλάξω τόσους προπονητές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που έκατσε δίπλα μου στην ουσία, σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Έκανε τα πάντα για μένα. Κι εγώ προσπάθησα, από τον Δεκέμβριο που πήγα στην Κέρκυρα, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Με όλες τις αντιξοότητες που είχα. Τέλος πάντων».

Αναφορικά με τις κυριότερες δυσκολίες που συνάντησε, απάντησε: «Δεν είχα ομάδα, δίπλα μου. Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, έσφιξαν για μένα. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο γι’ αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί με αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο. Ξέρουν σε ποιους αναφέρομαι.

Σε αυτό το αγώνισμα έδωσα την ψυχή μου. Ξυπνούσα και σκεφτόμουν αυτό το αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήρθε, δεν ήρθε. Ξέρω μέσα μου ότι έκανα τα πάντα. Ό,τι ήρθε μπροστά μου, από μέσα του πέρασα. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Από μέσα του. Αν μπορέσω να γράψω βιβλίο γι αυτά τα τρία χρόνια... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει. Μέσα από αυτό το ταξίδι, έχω χάσει τον εαυτό μου. Αποτυχία, αποτυχία.

Ο αθλητισμός είναι αυτός που είναι. Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι αυτοί που πρέπει, οι αρμόδιοι, να είναι πιο κοντά στους αθλητές. Να είναι κοντά τους. Να τους αγαπήσουν περισσότερο κι όχι να τους βλέπουν σαν εχθρούς, γιατί είμαστε μια ομάδα, μια χώρα. Να βρίσκουμε λύσεις κι όχι να δίνουμε σφαλιάρες, επειδή μπορούμε».

Τέλος, για τον Σπύρο Γιαννιώτη, ξεκαθάρισε: «Είναι μεγάλος άνθρωπος, τρομερός. Κάθε μέρα μου αποδείκνυε ποιος είναι. Αυτή η χρονιά, ζώντας με τον Σπύρο, μου απέδειξε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Σπύρος είναι αυτός που είναι γιατί είναι κάτι διαφορετικό. Εκεί που οι άλλοι δεν σε πιστεύουν, ο Σπύρος θα έρθει εκεί και θα σε πιστέψει. Ξέρει να βλέπει το φως μέσα από το σκοτάδι. Ξέρει. Είναι Ολυμπιονίκης».

Δείτε το ξέσπασμα του Έλληνα πρωταθλητή

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή