Τένις: Συγκλονιστική καταγγελία από την Γκαρσία - «Σκέψου την αυτοκτονία, να πεθάνει η μητέρα σου»

Η Γαλλίδα τενίστρια, Καρολίν Γκαρσία, η οποία αποκλείσθηκε στον πρώτο γύρο του US Open, δημοσιοποίησε ορισμένα από τα εκατοντάδες μηνύματα μίσους που λαμβάνει.
EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Το Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις κατήγγειλε με αυτόν τον τρόπο τη καθημερινή διαδικτυακή τοξικότητα των απογοητευμένων παικτών στοιχήματος από τα αποτελέσματά της.

«Ελπίζω ότι η μητέρα σου θα πεθάνει», «θα πρέπει να σκεφθείς την αυτοκτονία», «είσαι απλά ένα κομμάτι σκ..ά», είναι μερικά από τα μηνύματα που έλαβε η Καρολίν Γκαρσία (Νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη), μετά τις πρόσφατες ήττες που υπέστη.

«Υπάρχουν εκατοντάδες», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένη και λυπημένη η 30χρονη τενίστρια, η οποία έφθασε στον ημιτελικό του US Open 2022.

«Με κάνει να ανησυχώ για τους νεαρούς παίκτες που έρχονται και πρέπει να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους πράγματα», επεσήμανε αναφερόμενη σε αυτό το φαινόμενο που είναι πλέον γνωστό στον κόσμο του αθλητισμού και φυσικά και στο τένις.

«Μας επηρεάζει, είμαστε άνθρωποι. Μερικές φορές όταν λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα καταστρεφόμαστε συναισθηματικά μετά από μια δύσκολη ήττα. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη θέσει αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν έχει γίνει τίποτε.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν τους εμποδίζουν παρά την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τα τουρνουά συνεχίζουν να δημιουργούν συνεργασίες με εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων που συνεχίζουν να οδηγούν τους ανθρώπους στον εθισμό στο στοίχημα.

Συνεχίζουμε να προβάλλουμε αυτές τις εταιρείες που καταστρέφουν τις ζωές ορισμένων ανθρώπων», σχολίασε χαρακτηριστικά η Γκαρσία.

Σχετικές ειδήσεις