Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήρθε για να μείνει

Η Ελλάδα έχει χτίσει μία μακρά παράδοση εξαιρετικών γυμναστών ενόργανης γυμναστικής και αυτή η παράδοση βρίσκει συνεχιστή στο πρόσωπο του Λευτέρη Πετρούνια.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήρθε για να μείνει
2'

Ο 25χρονος, εμπνευσμένος από τις παλαιότερες επιτυχίες των Ιωάννη Μελισσανίδη, Δημοσθένη Ταμπάκου, Βλάση Μάρα, Βασίλη Τσολακίδη και των υπολοίπων Ελλήνων γυμναστών, συνεχίζει να φέρνει επιτυχίες για την ελληνική «σχολή».

Τελευταία μεγάλη επιτυχία του Πετρούνια, η κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων. Ο σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής εκτέλεσε εξαιρετικά το δύσκολο πρόγραμμά του, συγκεντρώνοντας 15.633 βαθμούς, οι οποίοι στάθηκαν αρκετοί για να τον ανεβάσουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στις δηλώσεις του μετά την μεγάλη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον μεγάλο χορηγό που στηρίζει τις προσπάθειές του, Stoiximan.gr, αλλά και να αφιερώσει την μεγάλη του νίκη «στην Ελλάδα που αντιστέκεται».

Χρονιά ορόσημο για την καριέρα του

Το 2015 εξελίσσεται ονειρεμένα για τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος έγινε δέκτης μίας μεγάλης τιμής στην αρχή της φετινής χρονιάς. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε να δώσει το όνομα του Έλληνα αθλητή σε μία άσκηση στους κρίκους - «στον ανάποδο σταυρό». Η συγκεκριμένη άσκηση αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας «Ε» που μεταφράζεται σε 0,50 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τους Ιωάννη Μελισσανίδη, Βασίλη Τσολακίδη και Βλάση Μάρα, για τις αγωνιστικές επιδόσεις των οποίων, ο 25χρονος γυμναστής εκφράζει συχνά θαυμασμό.

moto main

Προκλήσεις για τον Λευτέρη Πετρούνια ακολουθούν πολλές, ωστόσο η κορυφαία εξ’αυτών είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι του 2016, διοργάνωση στην οποία ο Έλληνας γυμναστής, αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας για διάκριση.

Μπορεί να ξέρει ότι η πορεία μέχρι το Ρίο θα είναι μακρά και δύσκολη ωστόσο όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν δεν τον φοβίζει καμία πρόκληση ή κανένας αντίπαλος, παρά μόνο: «το να παλέψω με τους δικούς μου δαίμονες και να τους κερδίσω» και αν αναλογιστούμε το πόσο καλά τα καταφέρνει, τότε πρέπει να είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή