Super League: Επίσημη η αλλαγή συστήματος στο πρωτάθλημα - Playoffs με 4 ομάδες!

Η Super League γνωστοποίησε το νέο σύστημα διεξαγωγής για την σεζόν 2024/25, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές.

Super League: Επίσημη η αλλαγή συστήματος στο πρωτάθλημα - Playoffs με 4 ομάδες!
2'

Το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League θα έχει και νέο σύστημα διεξαγωγής.

Όπως ανακοινώθηκε, η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (10/7) ενέκρινε ομόφωνα η προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία τα playoffs της σεζόν 2024-25 θα πραγματοποιηθούν από τις θέσεις 1 έως 4 και από τις θέσεις 5 έως 8 για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στα playoffs των θέσεων 5-8 οι ομάδες θα μπαίνουν με τη διαίρεση των βαθμών τους στην κανονική διάρκεια δια δύο.

Τέλος, θα πραγματοποιθούν playouts για της θέσεις 9 έως 14, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στην Super League 2.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

«Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14».

Η πρώτη σέντρα για τη νέα σεζόν θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου, ενώ προσεχώς θα γίνει ο ορισμός των πρώτων τριών αγωνιστικών, καθώς στη συνέχεια το πρωτάθλημα θα διακοπεί λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης των 14 ΠΑΕ-Μελών της Super League, οι οποίες συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο διεξήχθη σήμερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. (αντί της αρχικά ορισθείσας συνεδρίασης για αύριο 11/7/2004).

Ομόφωνα εγκρίθηκε το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League 2024-25 θα ξεκινήσει 17 Αυγούστου.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα θέματα της Κλήρωσης του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25 (κλειδάριθμοι και λοιπά συναφή θέματα), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και η αναπλ. Πρόεδρος του Δ.Σ. για τον ορισμό των αγώνων (ημέρες και ώρες) των τριών (3) πρώτων αγωνιστικών ημερών της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25, οι οποίοι θα προκύψουν από την Κλήρωση στις 16/7/24.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Super League Κ19 αγωνιστικής περιόδου 2024-25».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή