Ισπανία: Ο Βασιλιάς Φίλιππος υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης - Το δώρο του Μοράτα

Η βασιλική οικογένεια τίμησε τα μέλη της αποστολής της Ισπανίας για την κατάκτηση του Euro 2024 - Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μαδρίτης για τη μεγάλη φιέστα.

Ισπανία: Ο Βασιλιάς Φίλιππος υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης - Το δώρο του Μοράτα
EPA/Borja Sanchez-Trillo
2'

Η Ισπανία επικράτησε 2-1 της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024 και κατέκτησε πανάξια το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) στο «Aeropuerto Madrid-Barajas» ενόψει της μεγάλης φιέστας με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους στους δρόμους της Μαδρίτης.

Με μαύρες φόρμες και άσπρες μπλούζες, οι παίκτες της εθνικής Ισπανίας και το τεχνικό επιτελείο επέστρεψαν στη χώρα λίγο πριν τις 16:30 (ώρα Ελλάδας) και φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο του Euro 2024, μπροστά από τη σκάλα του αεροπλάνου τους.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα κόκκινο λεωφορείο που επρόκειτο να τους μεταφέρει για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Για αρχή οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν στο παλάτι της Θαρθουέλα, όπου τους τίμησε η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Ο Βασιλιάς Φίλιππος, η βασίλισσα Λετίθια και οι δύο κόρες τους, οι πριγκίπισσες Ελεονώρα και Σοφία, υποδέχθηκαν τα μέλη της αποστολής, που συνοδεύονταν από την Υπουργό Αθλητισμού της Ισπανίας, Πιλάρ Αλεγκρία και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Πέδρο Ρότσα.

Ο αρχηγός Άλβαρο Μοράτα έκανε δώρο στον Βασιλιά Φίλιππο μία φανέλα της Ισπανίας με το νούμερο «4» (για τα ευρωπαϊκά που έφτασε), που έγραφε «Βασιλιάδες της Ευρώπης».

«Σας ευχαριστούμε για όσα μας προσφέρατε, σας ευχαριστούμε για την προσπάθειά σας και για το γεγονός ότι αγωνίζεστε με τέτοια χαρά», είπε μεταξύ άλλων ο Βασιλιάς Φίλιππος.

Θα ακολουθήσει βόλτα με ανοικτό λεωφορείο στους δρόμους της Μαδρίτης, η οποία θα ολοκληρωθεί με μια φιέστα στην πλατεία Cibeles, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22:20.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή