Παναθηναϊκός: Ο Μαρτίν νέος υποψήφιος για τη θέση του αριστερού μπακ

O Ισπανός αριστερός μπακ της Τζένοα, Ααρόν Μαρτίν βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Ο Μαρτίν νέος υποψήφιος για τη θέση του αριστερού μπακ
EPA/Simone Arveda
2'

Μετά την απόκτηση του Ίνγκασον, ο Παναθηναϊκός φουλάρει για να κλείσει και το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στην τελική λίστα των Παπαδημητρίου και Αλόνσο ξεχωρίζει ο Ααρόν Μαρτίν, 27χρονος μπακ που ανήκει στην Τζένοα και έχει γεμάτες συμμετοχές σε La Liga, Bundesliga και Serie A.

Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026, όμως ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τις επαφές με την πλευρά τόσο του ποδοσφαιριστή, όσο και της ιταλικής ομάδας, με στόχο να καταφέρει να τον κάνει δικό του.

Ποιος είναι ο Ααρόν Μαρτίν

Ο Ααρόν Μάρτιν γεννήθηκε στο Μοντμελό της Καταλονίας στις 22 Απριλίου του 1997και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα μέχρι που μετά από δύο χρόνια μεταπήδησε στην ακαδημία της Εσπανιόλ.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 με την εθνική Ισπανίας το 2015, πήρε προαγωγή για την ανδρική ομάδα της Εσπανιόλ κι έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις. Τη σεζόν 2016-2017 έφτασε τις 31 συμμετοχές στην La Liga. Συνέχισε ανάλογα και την επόμενη χρονιά κι έτσι το καλοκαίρι του 2018 η Μάιντς τον πήρε ως δανεικό δίνοντας 3 εκατ. ευρώ.

Εκεί είχε 34 συμμετοχές με 5 ασίστ και το καλοκαίρι που ακολούθησε πήγε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21 και το κατέκτησε και αυτό με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, παίζοντας μάλιστα σε δύο από τα πέντε ματς ως βασικός.

Η Μάιντς τον αγόρασε με 8 εκατ. ευρώ, όμως στην σεζόν που ξεκίνησε αμέσως μετά την μεταγραφή του έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα, πραγματοποιώντας μόλις 23 συμμετοχές. Με τον ίδιο ρόλο άρχισε και η επόμενη χρονιά κι έτσι κρίθηκε καλύτερο να παραχωρηθεί ως δανεικός στην Θέλτα για να πάρει παιχνίδια. Εκεί έφτασε τις 20 συμμετοχές και μετά το τέλος της σεζόν επέστρεψε στην Γερμανία.

Την σεζόν 2021-2022 πραγματοποίησε 31 συμμετοχές έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ. Την επόμενη χρονιά είχε ξανά 31 συμμετοχές με πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Στο φινάλε της σεζόν έμεινε ελεύθερος από το γερμανικό κλαμπ.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν στην Ιταλία όπου υπέγραψε στην Τζένοα για τρία χρόνια. Έπαιξε σε 24 παιχνίδια, δίνοντας μία ασίστ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή