Super League, ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Super League: Την υπεράσπιση του τίτλου του ξεκινά ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην Τούμπα απέναντι στα «Λιοντάρια».
Πρώτη "μάχη" στην Τούμπα για το νέο πρωτάθλημα
Eurokinissi

Έπειτα από δύο προκριματικούς γύρους στο Champions League και έναν αποκλεισμό και πριν από την τελευταία «μάχη» πριν από ευρωπαϊκούς ομίλους, ο ΠΑΟΚ ξεκινά την πορεία για να διατηρήσει τα σκήπτρα στη Super League. Πρώτος αντίπαλος είναι ο Πανσερραϊκός στην Τούμπα.

Αυτή είναι η 26η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες στην έδρα του ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να μετρά 20 νίκες και την ομάδα των Σερρών να έχει φύγει με την ισοπαλία πέντε φορές. Ο Πασερραϊκός μάλιστα πήρε το 1-1 στην πρώτη του επίσκεψη στην Τούμπα, στις 12 Δεκεμβρίου 1965, με τον Μπιτζίδη να ανοίγει το σκορ και τον Λέανδρο Συμεωνίδη να ισοφαρίζει για το Δικέφαλο.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν την περσινή περίοδο έπειτα από το 2010-11 που ήταν για τελευταία φορά ο Πανσερραϊκός στη Super League. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-0 στην Τούμπα για την 12η αγωνιστική και με 2-0 στις Σέρρες για την 25η. Η ακριβώς προηγούμενη συνάντηση τους ήταν στις 5 Ιανουαρίου 2011, όταν αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στις Σέρρες.

Το πιο συχνό σκορ στις αναμετρήσεις τους είναι το 3-0, με πέντε εμφανίσεις, ενώ ακολουθούν το 2-1 και το 2-0 με τρεις επαναλήψεις. Από τις πέντε ισοπαλίες, οι δύο είναι με σκορ 1-1, ενώ μόνο σε ένα από τα 24 παιχνίδια τους δεν έχει σημειωθεί τέρμα. Αυτό συνέβη στο μεταξύ τους 0-0 στις 23 Φεβρουαρίου 1986.

Αυτή είναι η έβδομη διαδοχική χρονιά που ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με εντός έδρας αναμέτρηση, όπου έχει πέντε νίκες και μια ήττα στις έξι προηγούμενες. Το 2017-18 είχε κάνει πρεμιέρα στην Βοιωτία, με την αναμέτρηση Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-0.

Η σέντρα στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός έχει οριστεί για το απόγευμα του Σαββάτου (17/08) στις 20:00 και τηλεοπτικά θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Σχετικές ειδήσεις