Super League: Από τον πατέρα στον γιo! Το… ξεχωριστό ντεμπούτο των Στρακόσα, Κωστούλα κι ο Ιωαννίδης

Super League: Ο Θωμάς Στρακόσα κι ο Χαράλαμπος Κωστούλας πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση στη «μεγάλη» κατηγορία, εκεί όπου οι πατεράδες τους έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Super League
INTIME SPORTS
2'

Στρακόσα και Κωστούλας ξεκίνησαν βασικοί στους αγώνες της ΑΕΚ (3-0 τον ΟΦΗ) και του Ολυμπιακού (2-0 στον Βόλο), αντίστοιχα.

Ο Θωμάς είναι γιος του Φώτη Στρακόσα, ενώ ο Χαράλαμπος είναι γιος του Θανάσης Κωστούλα, δύο ποδοσφαιριστών που έκαναν σπουδαία καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμφότεροι στέφθηκαν πρωταθλητές ως παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Στρακόσα το έπραξε το 1997, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τέλος στα «πέτρινα» χρόνια τους, για να ακολουθήσει ο Κωστούλας, ο οποίος κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο την πρώτη δεκαετία του 2000.

Ο Φώτης Στρακόσα ήταν συμπαίκτης στον Πανιώνιο με τον Βασίλη Ιωαννίδη, πατέρα του Φώτη, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα του Παναθηναϊκού. Όταν, μάλιστα, οι δύο παλαίμαχοι ολοκλήρωσαν την θητεία τους στην ομάδα της Νέας Σμύρνης (βλ. Ιούνιος 1999), ο Θωμάς Στρακόσα ήταν τεσσάρων ετών κι ο Φώτης Ιωαννίδης δεν είχε γεννηθεί!

Οι Χαράλαμπος Κωστούλας και Θωμάς Στρακόσα έκαναν το ντεμπούτο τους στη Super League, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης μετρά ήδη 132 αναμετρήσεις και 32 γκολ. Στις στατιστικές επιδόσεις της προηγούμενης γενιάς, ο Θανάσης Κωστούλας έχει τις περισσότερες παρουσίες από τους τρεις στην Α’ Εθνική/Super League (335 αγώνες), ακολουθεί ο Φώτης Στρακόσα (221 αγώνες) κι ο Βασίλης Ιωαννίδης (202 αγώνες).

Το ρεκόρ του Κωστούλα

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας με τη συμμετοχή του στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός έγινε ο τέταρτος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά που αγωνίστηκε ως βασικός στο πρωτάθλημα (17 ετών και 81 ημερών).

Το ρεκόρ κρατά ο Δημήτρης Σκοπελίτης που στις 26 Δεκεμβρίου 1977 ήταν στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Βέροια 1-0 σε ηλικία 16 ετών και 163 ημερών, ενώ ακολουθούν οι Κώστας Αρζένης (7 Σεπτεμβρίου 1986 | Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 3-1 | 16 ετών και 246 ημερών) και Δημήτρης Πλέσσας (5 Νοεμβρίου 1961 | Ολυμπιακός – Προοδευτική 2-1 | 16 ετών και 270 ημερών).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή