Super League, ΑΕΚ - Λαμία 1-1: Προβλημάτισε η… αδιόρθωτη Ένωση, παλικαρίσιο βαθμό οι φιλοξενούμενοι

Super League: Σε ακόμα ένα φετινό ματς, η ΑΕΚ προβλημάτισε με την εικόνα της κι η Λαμία με τη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε έφυγε με παλικαρίσιο βαθμό από την «OPAP Arena» - Δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις είχαν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα.

ΑΕΚ Λαμία Super League
EUROKINISSI
3'

Προβληματική εικόνα έδειξε για ακόμα ένα ματς η «Ένωση», με αποτέλεσμα η πρώτη «γκέλα» στο πρωτάθλημα να έρθει μόλις τη 2η αγωνιστική.

Χειρότερο κι από τους δύο χαμένους βαθμούς είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ μοιάζει… αδιόρθωτη καθως μόλις 10 ημέρες μετά τον αποκλεισμό – σοκ από τη Νόα εξακολουθεί να δείχνει (τουλάχιστον) μέτρια εικόνα.

Η Λαμία σκόραρε στη μοναδική καλή της στιγμή, με το σουτ του Φουρτάδο στο 39’ κι έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Μουκουντί γλίτωσε τους «κιτρινόμαυρους» από την πρώτη τους εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα τις τελευταίες 531 ημέρες, αλλά το «στραβοπάτημα» δεν αποφεύχθηκε, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις!

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Λαμία

Η ΑΕΚ προσπάθησε από το ξεκίνημα του αγώνα να ασκήσει πίεση στην άμυνα της Λαμίας, είχε την κατοχή, αλλά οι φιλοξενούμενοι στέκονταν πολύ καλά, περιμένοντας στο δικό τους μισό. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μουκουντί, την οποία εξουδετέρωσε ο Κόστιτς με εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή γωνία του.

Οι παίκτες του Αλμέιδα, μολονότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 26’, με το σουτ του Κοϊτά, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να είναι και πάλι σε ετοιμότητα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η Λαμία δεν απειλούσε, αλλά την πρώτη φορά που το έκανε ευτύχησε να στείλει και την μπάλα στα δίχτυα. Σκόρερ ο Φουρτάδο, ο οποίος με πολύ όμορφο σουτ στο 39’ «πάγωσε» την «OPAP Arena».

Η ανούσια υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κόστιτς. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Σατσιά, έχοντας το προβάδισμα, προσπάθησαν να «παίξουν» και με τον χρόνο.

Στο 55ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε καλή θέση, μετά από κόντρα που κέρδισε, αλλά ο Κορνέζος πρόλαβε να τον σταματήσει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ματίας Αλμέιδα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του έβαλε τους Λαμέλα, Ελίασον (αντί των Πινέδα, Άμραμπατ).

Ο Αργεντινός έβγαλε στο 61’ μια εξαιρετική πάσα στον Γκαρσία, ο οποίος, όμως, δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Κόστιτς. Λίγο αργότερα (70’) είχε εκείνος την ευκαιρία να σκοράρει, όταν η μπάλα του στρώθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεση τους προς την εστία της Λαμίας, αλλά μολονότι κυκλοφορούσαν την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή αδυνατούσαν να βρουν ρήγματα. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε, τελικά, μέσα από μια στημένη φάση, με τον Λαμέλα να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά κι ο Μουκουντί με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 87ο λεπτό.

Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πετύχουν την ανατροπή, αλλά η προσπάθεια τους σταμάτησε στα… δοκάρια κι η πρώτη «γκέλα» ήρθε (και μάλιστα εντός έδρας) μόλις τη 2η αγωνιστική.

Στο 90+2’ η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της Λαμίας, μετά την αδυναμία του Γιαννούτσου να διώξει. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κοϊτά έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά το αριστερό δοκάρι.

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)
Κίτρινες: Μάνταλος - Κόστιτς, Μπίκοβ, Τερεζίου, Φουρτάδο
AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (68΄ Ουντουμπάγιο), Μουκουντί, Βίντα, Πήλιος, Σιμάνσκι (68΄ Μάνταλος), Πινέδα (58΄ Λαμέλα), Άμραμπατ (58΄ Άμραμπατ), Κοϊτά, Λιούμπιτσιτς (78΄ Τσούμπερ), Γκαρσία.
ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (76΄ Ντεντάκης), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε (76΄ Σάντμπεργκ), Ρινγκ (84΄ Τερεζίου), Μέκιτς (90' Σιμόνι), Φουρτάδο, Μπίκοβ, Δοϊρανλής (90' Αθανασακόπουλος), Βλαχομήτρος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή