Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη για τον Τζιμπρίλ Σισέ - Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και φορολογικές απάτες.

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη για τον Τζιμπρίλ Σισέ - Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης
EPA/MOHAMMED BADRA
1'

Μπλεξίματα και μάλιστα σοβαρά έχει με τις γαλλικές αρχές ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Δικαστήριο της Μπαστιά δίκασε ερήμην τον Γάλλο παλαίμαχο άσο, γνωστό και για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, για ξέπλυμα χρήματος και φορολογικές απάτες.

Η εισήγηση του εισαγγελέα, μάλιστα, είναι να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 100.000 ευρώ, με την απόφαση να αναμένεται στις 13 Νοεμβρίου.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Τζιμπρίλ Σισέ αφορούν μία ανώνυμη εταιρία, που χρησιμοποιούσε για τη διαχείριση των εσόδων του ως DJ και σχολιαστής στην τηλεόραση.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως υπάρχουν φορολογικές οφειλές ύψους 230.000 ευρώ από παράλειψη δήλωσης ΦΠΑ και εταιρικών φόρων, ενώ ο Γάλλος κατηγορείται για κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων ύψους 550.000 ευρώ από χρήματα της εταιρίας που τέθηκε σε εκκαθάριση το 2020 και τα οποία πρόλαβε και μετέφερε σε προσωπικούς του λογαριασμούς.

Ο δικηγόρος του Σισέ ισχυρίστηκε πάντως πως «έχει κάποιες οφειλές προς την εφορία, αλλά δεν υπάρχει ξέπλυμα χρήματος ή φορολογική απάτη. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τη λογιστική εταιρεία που είχε αναλάβει τις επιχειρήσεις του και δεν διαχειρίστηκε καλά τις υποθέσεις του, ούτε τον είχε ενημερώσει».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή