Super League, Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-2: «Ερυθρόλευκη» γκέλα ολκής - Τρομερή επιστροφή Βοιωτών

Super League: Την ευκαιρία να βρεθεί, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε ο Ολυμπιακός, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Λεβαδειακό, αν και προηγήθηκε με δύο τέρματα στο πρώτο 20λεπτο.

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν 2-0 αλλά οι Βοιωτοί επέστρεψαν και "τσίμπησαν" βαθμό στο Φάληρο
EUROKINISSI
5'

Γκέλα ολκής για τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς 2-0 με τα τέρματα των Τσικίνιο (2’) και Ελ Κααμπί (21’ πεν.) ωστόσο, οι Βοιωτοί αντέδρασαν και πήραν την ισοπαλία 2-2 με τα γκολ των Όζμπολτ (45’ πεν.) και Γιαννιώτα (57’).

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά το 0-0 στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να φτάσουν τους 15 βαθμούς και να βρεθούν στη δεύτερη θέση, όντας στο -1 από τον ΠΑΟΚ και στο +1 από Άρη και ΑΕΚ, έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Από την άλλη, οι Βοιωτοί μπορεί να παρέμειναν χωρίς νίκη, αλλά πήραν έναν σημαντικό βαθμό, φτάνοντας τους 5, αλλά και πάλι είναι στην τελευταία θέση, μαζί με την Athens Kallithea, με τους Αθηναίους να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τσικίνιο. Συγκεκριμένα, έπειτα από βαθιά μπαλιά στα αριστερά, ο Βέλντε βρήκε με κεφαλιά τον Πορτογάλο, αυτός «τσίμπησε» τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ πάνω από τον Γκροφ και έστειλε τη μπάλα στην εστία των Βοιωτών. Μάλιστα, η φάση ελέγχθηκε από το VAR για ενδεχόμενο οφσάιντ, με τον διαιτητή να κατοχυρώνει το γκολ των «ερυθρόλευκων».

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε μπει δυνατά στην αναμέτρηση και αναζήτησε κι άλλο γρήγορο τέρμα, αλλά στο 8’ ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της φάσης από τη σέντρα του Τσικίνιο, ενώ στο 12’ ο Μαροκινός απείλησε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε, πέφτοντας σωστά στην δεξιά του γωνία.

Η πίεση των Πειραιωτών συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, φτάνοντας με αξιώσεις στα καρέ του Γκροφ και στο 17’ ο Μασούρας έχασε μία ακόμα ευκαιρία, όταν έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Η υπεροχή των παικτών του Ολυμπιακού «σφραγίστηκε» λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, μια και διπλασίασαν τα τέρματά τους με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Κααμπί. Στην «εσχάτη των ποινών» είχε υποπέσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρήκε τη μπάλα με το χέρι σε κεφαλιά του Κάρμο και ο διαιτητής έδειξε την… άσπρη βούλα.

Αλλαγή σκηνικού και επιστροφή Λεβαδειακού

Η εικόνα των Βοιωτών ήταν αποκαρδιωτική στο πρώτο «κομμάτι» του ημιχρόνου, κάτι που προκάλεσε τις πρώτες κινήσεις από τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ζίνι και Κάρτη στο 35’ με τον πρώτο να τον δικαιώνει απόλυτα.

Ο νεαρός άσος από την Ανγκόλα προκάλεσε πολλά προβλήματα από τα αριστερά της επίθεσης των «πράσινων» και μάλιστα ήταν ο παίκτης που πήρε το πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου, έπειτα από «άτσαλο» μαρκάρισμα του Ντόι εντός περιοχής και με το οποίο ο Όζμπολτ μείωσε (2-1) από την… άσπρη βούλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τα ηνία της αναμέτρησης, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία του Γκροφ, ωστόσο, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που «χτύπησαν» πρώτοι.

Συγκεκριμένα, στο 57’ ο Πεντρόσο έφυγε ωραία από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιαννιώτας ήταν χωρίς αντίπαλο, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Τζολάκη φέρνοντας το ματς στα ίσια (2-2).

«Πλήρωσε» τις ευκαιρίες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με αποτέλεσμα να… φέρει από τον πάγκο τους Ανδρούτσο και Κωστούλα. Μάλιστα, ο πρώτος στην επανεμφάνισή του απείλησε στο 64’ με σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως, ο Γκροφ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν άμεσα… στροφές και αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε και πάλι το προβάδισμα, αλλά έχασαν μερικές μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά, στο 72’ ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ανδρούτσος σούταρε άμεσα, αλλά ο Λιάγκας με αυτοθυσία έβαλε το κορμί του και έδιωξε, ενώ στο 74’ η κεφαλιά του Ελ Κααμπί μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Γκροφ.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους για να πετύχουν το γκολ της νίκης, όμως, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκροφ με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε το δυνατό σουτ του Γιάρεμτσουκ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (73’ Κοστίνια), Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα, Μουζακίτης, Έσε (73’ Γκαρθία), Μασούρας (85’ Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (63’ Ανδρούτσος), Βέλντε (63’ Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παπαδόπουλος (35’ Κάτρης), Μορέιρα, Πλέγας (35’ Ζίνι), Τσοκάι, Πεντρόσο, Τζάλοου, Γιαννιώτας (62’ Ρόμο), Όζμπολτ (78’ Βήχος).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή