ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το 1-1 στο ΟΑΚΑ στέλνει τη «μάχη» του τίτλου στην Τούμπα (pics)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ για τους δυο «δικεφάλους», με τον «δικέφαλο του Βορρά» να παραμένει πρώτος και να έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» το πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το 1-1 στο ΟΑΚΑ στέλνει τη «μάχη» του τίτλου στην Τούμπα (pics)
Χωρίς νικητή το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, αλλά με τους φιλοξενούμενους ικανοποιημένους
LATO KLODIAN / EUROKINISSI
6'

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ τα είχε όλα. Γκολ, αποβολή, ένταση, πάθος και δυνατές μονομαχίες. Είχε τα πάντα το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχε νικητή. Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με τους Θεσσαλονικείς να είναι αυτοί που χαμογελούν, αφού διατήρησαν τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό στους 6 βαθμούς και τον υποδέχονται την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα. Εκεί, με νίκη, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αγκαλιάσει πια πολύ σφιχτά τον τίτλο του πρωταθλητή της Super League. Έναν τίτλο που έχει να κατακτήσει εδώ και 34 χρόνια καθώς η τελευταία φορά που τερμάτισε πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το 1985.

Την ώρα, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ διατηρεί το αήττητό του σε 19 αγωνιστικές έχοντας 17 νίκες και 2 ισοπαλίες, η ΑΕΚ έμεινε πίσω στη «μάχη» όχι μόνο για το πρωτάθλημα αλλά και για τη δεύτερη θέση, αφού είναι στις 37 βαθμούς και ο Ολυμπιακός στους 45. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, ξέφυγε στους 51 και πλησιάζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη και η ανάλυση του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Το γκολ του Μαουρίτσιο και η αποβολή του Ζαμπά

Χορταστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα που έκαναν οι γηπεδούχοι, γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πήραν εκείνοι τον έλεγχο του αγώνα. Ο «δικέφαλος του Βορρά», μάλιστα, κατάφερε να πάρει και προβάδισμα σκοράροντας πρώτος στο ματς. Μόλις στο 10’ σε μια στημένη φάση, η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και ο Μαουρίτσιο από κοντά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα περισσότερο πάθος και ένταση στο ματς, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν περισσότερα δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο Δανός διαιτητής να τους γεμίσει κίτρινες κάρτες. Ο Λέο Ζαμπά είδε την πρώτη στο 22’ και δέκα λεπτά αργότερα (32'), είδε ακόμα μια με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Έτσι, η ΑΕΚ έπαιζε για το υπόλοιπο του αγώνα με παίκτη παραπάνω. Παρά την υπεροχή της, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφερε να βρει τη γρήγορη ισοφάριση για να φέρει στα μέτρα της τον αγώνα.

Ο Πόνσε σκόραρε ξανά, αλλά δεν έφτανε στην ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση απέναντι στον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών. Το έκανε, όμως, αναζητώντας το σκοράρισμα με ανορθόδοξο τρόπο. Με συνεχόμενες σέντρες από τα πλάγια, κυρίως από την πλευρά του Γκάλο, τις οποίες η άμυνα του ΠΑΟΚ «καθάρισε» με ευκολία. Μόνο μια από όλες αυτές τις σέντρες, από τον Μάρκο Λιβάια πέρασε από το κέντρο άμυνας των φιλοξενούμενων κι αυτό ήταν αρκετό για να έρθει η ισοφάριση. Η ΑΕΚ στο 74' είδε τον Έκι Πόνσε να ισοφαρίζει με καρφωτή κεφαλιά και να δίνει ελπίδες για την ανατροπή.

Το 13ο γκολ του Αργεντινού επιθετικού στη Super League, όμως, δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει εντελώς την εικόνα του αγώνα. Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να αλλάξει πράγματα από τον πάγκο, ρίσκαρε ακόμα περισσότερο βάζοντας και τον Κλωναρίδη στο ματς στο φινάλε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από τον έναν βαθμό. Από τη δική του πλευρά, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε στοχευμένες αλλαγές και βοήθησε την ομάδα του να ανταπεξέλθει στην κούραση και να αντέξει παρότι έπαιξε στα 2/3 του αγώνα με δέκα παίκτες.

Η μάχη της Super League κορυφώνεται στην Τούμπα

Για τον ΠΑΟΚ, όπως είπε και ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν σαν νίκη αυτή η ισοπαλία. Οι Θεσσαλονικείς με τον βαθμό που πήραν στην έδρα της ΑΕΚ έφτασαν στους 50 βαθμούς και προπορεύονται πλέον έξι βαθμούς του Ολυμπιακού που έχει 45. Οι «ερυθρόλευκοι» το Σάββατο νίκησαν 4-0 τον Πανιώνιο και πλησίασαν κατά δυο βαθμούς τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι δυο τους, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, θα λύσουν τις διαφορές τους στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή. Εκεί με νίκη ο «δικέφαλος του Βορρά» θα «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση… πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ πήγε στους 37 βαθμούς και η υπόθεση πρωτάθλημα για την περσινή κάτοχο του τίτλου ουσιαστικά έχει… τελειώσει. Το μόνο που ελπίζει η Ένωση, είναι να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει ως το τέλος τη δεύτερη, προνομιούχο θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του νίκησε 1-0 τη Λάρισα εκτός έδρας και συνέχισε να είναι κοντά στην ΑΕΚ (33 βαθμούς), ενώ ο Άρης με το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα προσπέρασε τον Παναθηναϊκό και είναι πέμπτος. Το «τριφύλλι» έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό και έχασε έδαφος στη βαθμολογία…

Επεισόδιο με τον Γιώργο Σαββίδη μετά τη λήξη

Με το τελευταίο σφύριγμα από τον Δανό διαιτητή, ο Γιώργος Σαββίδης και η συνοδεία του επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το μπουθ όπου φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ. Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από τους φίλους της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λεκτικές αντιπαραθέσεις. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ και ο Γιώργος Σαββίδης παρέμεινε στο μπουθ για αρκετή ώρα, αποχωρώντας από το σημείο μετά τις 21:50 της Κυριακής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή