Φερέιρα: «Πρέπει να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα στο σύνολο…»

Ο Γκοβού, η ενδεχόμενη ενίσχυση και η χρησιμοποίηση του Ιωαννίδη στον άξονα ήταν το… κυρίως πιάτο στις δηλώσεις του Ζεσουάλδο ....

5'

Ο Γκοβού, η ενδεχόμενη ενίσχυση και η χρησιμοποίηση του Ιωαννίδη στον άξονα ήταν το… κυρίως πιάτο στις δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα, μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε, παράλληλα, τις αλλαγές ως… πεπόνια, ενώ τόνισε ότι λυπήθηκε από την αποχώρηση του Νίκου Πατέρα από τον προεδρικό θώκο της ομάδας.

Για την μη χρησιμοποίηση του Γκοβού στο αρχικό σχήμα, είπε: «Ούτε ο Γκοβού αλλά ούτε και άλλοι. Όταν έφτασα στον Παναθηναϊκό η κατάσταση του Γκοβού ήταν δύσκολη. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Είχε χαμηλή φυσική κατάσταση. Δεν είχε εμπιστοσύνη. Ξεκίνησε να προπονείτε καλά, έπαιξε κατά των Σερρών από την αρχή και για εμένα και ακόμη και τότε υστέρησε στο να αποδείξει τις ικανότητες του βάσει του ονόματος και της φήμης του. Ξεκίνησε να δουλεύει καλά αλλά και άλλοι ανέβηκαν. Αλλά αυτοί είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με όσα βλέπω ο Γκοβού έπαιξε είκοσι λεπτά, έπαιξε καλά όμως για εμάς σήμερα ήταν σημαντικό».

Για το παιχνίδι, δήλωσε: «Ξέρετε ότι οι αγώνες κυπέλλου είναι δύσκολοι και θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα των Τρικάλων γιατί έπαιξαν καλά και πολύ σωστά είπε ο κ. Βαζάκας ότι στο κύπελλο συχνά γίνονται εκπλήξεις. Πιστεύω ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Κάθε αγώνας στο κύπελλο αντιπροσωπεύει να φτάνεις πιο κοντά στον τίτλο. Το πρωτάθλημα θέλει 30 αγωνιστικές για να πάρεις τον τίτλο ενώ στο κύπελλο με 6 ματς μπορείς να κατακτήσεις το τρόπαιο. Είναι πάντα παιχνίδια μεγάλου ρίσκου. Όταν ο Παναθηναϊκός είναι και πρωταθλητής και κυπελλούχους και παίζει με ομάδα Β' Εθνικής όπως σήμερα γνωρίζουμε ότι ομάδες όπως εμείς έχουμε πολλά περισσότερα να χάσουμε από το να κερδίσουμε. Η νίκη αποτελεί υποχρέωση. Είναι διαφορετικός αγώνα από ότι αυτοί του πρωταθλήματος. Στην καριέρα μου ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε ομάδα χωρίς κόσμο και θέλω να είναι η τελευταία.».
Για την ενδεχόμενη ενίσχυση, τόνισε: «Δεν είναι θέσεις. Η ομάδα πρέπει να γίνει ισχυρή στο σύνολο. Υπάρχουν δυνατότητες ενίσχυσης. Το αποτέλεσμα που έχει μια ομάδα δεν φαίνεται επειδή 2 ή 3 παίκτες έπαιξαν καλύτερα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα δεν θα ήθελα να αναφερθώ δημοσίως. Ένας μήνας στον Παναθηναϊκό σημαίνει 4 εβδομάδες και η πρώτη μου συνάντηση ήταν την 21 και από τότε παίξαμε επτά παιχνίδια».
Για την χρησιμοποίηση του Ιωαννίδη στον άξονα, είπε: «Είναι ένας παίκτης, ο οποίος παίζει καλά από τη μέση και μπροστά. Έχει εμπειρία στην Ελπίδων και επίσης έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα και τον έβαλα γιατί ήθελα μεγαλύτερη ταχύτητα.
Αυτές οι αλλαγές είναι όπως το φρούτο. Όπως ένα πεπόνι. Να το ανοίξεις για να το δεις αν είναι καλό μέσα. Αυτές οι αλλαγές έχουν επιτυχία ανάλογα με αυτό που θέλει η ομάδα. Για να το αγοράσεις, το μυρίζεις και αναλόγως. Όταν ένας προπονητής κάνει μια αλλαγή είναι γιατί το σκέφτηκε. Γιατί το δοκίμασε. Ελπίζει ότι με αυτή την αλλαγή θα υπάρχει βελτίωση. Υπάρχουν τριών ειδών αλλαγές. Αυτές που γίνονται για να φρεσκάρεις την ομάδα, αυτές για να ελέγξεις τον αγώνα και η αυτές για να αλλάξεις την ροή του αγώνα και πάντα το πεπόνι», ενώ τέλος ρωτήθηκε και για τον Νίκο Πατέρα. Η απάντηση του Ζεσουάλντο Φερέιρα ήταν: «Λυπούμαι που συνέβη αυτή η κατάσταση. Ουσιαστικά στη χώρα αυτή και την ομάδα βρίσκομαι ένα μήνα. Δεν έχω μεγάλη γνώση για όλα αυτά που έγιναν. Ελπίζω και επιθυμώ τα πράγματα να λυθούν γρήγορα. Είχα και έχω με τον κ. Πατέρα μια καλή σχέση και ελπίζω να την έχω και στο μέλλον. Τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο και το πως θα διοικηθεί δεν είναι δική μου δουλειά».

· Ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αδαμάντιος Πολέμης, άφησε, με δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, ανοιχτό το ενδεχόμενο ν΄ αναλάβει ο ίδιος την προεδρία του συλλόγου. «Αύριο(σ.σ Πέμπτη) είναι ένα κρίσιμο ΔΣ θα δούμε τι θα γίνει, δεν έχω αποφασίσει ακόμη για την πρόταση που μου έγινε για την προεδρία. Ακόμη όλα είναι 50-50», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Βαζάκας: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες»

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι, σύμφωνα με τον τεχνικό των Τρικάλων, Γιώργο Βαζάκα. «Το κύπελλο είναι τέτοιος θεσμός που μπορεί να γίνει η έκπληξη. Παλιότερα ομάδες χαμηλότερες κατηγορίας απέκλεισαν μεγάλες ομάδες. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Είμαι λίγο καιρό στα Τρίκαλα αλλά θέλω η ομάδα να έχει νοοτροπία νικητή. Ήμασταν καλή στημένοι, απλώς χάσαμε στις λεπτομέρειες που δείχνει το μεγαλείο του Παναθηναϊκού», είπε και συνέχισε: «Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να έχουν υπομονή. Στόχος ήταν να μην χάσουμε για να φέρουμε το ματς το δεύτερο στα Τρίκαλα. Κάναμε το 3-2 και στο τέλος πιέσαμε. Χάσαμε από μια μεγάλη ομάδα. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την αγωνιστικότητα που είχαν. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του».
Από την πλευρά του ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της ομάδας των Τρικάλων, Βαγγέλης Κοντογουλίδης, τόνισε: ««Ήμασταν πολύ κοντά σήμερα, κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, μας βγήκε η κούραση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως θα τα πάει ακόμα καλύτερα στην συνέχεια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή