«Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τις μεταγραφές της με τον Αφελάι»

Η Μπαρτσελόνα θεωρείται -κατά πολλούς- ως η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη, καθώς διαθέτει πλειάδα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών...

1'

Η Μπαρτσελόνα θεωρείται -κατά πολλούς- ως η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη, καθώς διαθέτει πλειάδα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και δεν φαίνεται να έχει κενά, για τα οποία να χρειάζεται ενίσχυση. Ίσως γι΄ αυτόν τον λόγο ο αθλητικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Άντονι Θουμπιθαρέτα, ανακοίνωσε σήμερα, κατά την παρουσίαση της απόκτησης του Ιμπραϊμ Αφελάι, ότι ο 24χρονος Ολλανδός είναι η πρώτη και η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της καταλανικής ομάδας για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. «Δεν έχουμε σχέδια να αποκτήσουμε κάποιον άλλο παίκτη στη διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου» τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας. Στη συνέχεια ο Θουμπιθαρέτα εξήγησε ότι ο πρωταρχικός στόχος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου είναι η επίλυση προβλημάτων (σ.σ. τα οποία δεν υπάρχουν στην Μπαρτσελόνα με τα «αστέρια» που έχει στο ρόστερ της), ενώ στην περίπτωση του Αφελάι επισήμανε: «Ήταν ένας παίκτης, του οποίου το συμβόλαιο έφτανε στη λήξη του, και, με την ομάδα που διαθέτουμε, φαίνεται ως κάποιος, ο οποίος μπορεί να προσθέσει κάτι».

Νωρίτερα ο Αφελάι έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών με την Μπαρτσελόνα, στο οποίο μπήκε ρήτρα αποχώρησης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι κατέβαλε για την απόκτησή του 3 εκατομμύρια ευρώ στην Αϊντχόφεν, η οποία θα λάβει και κάποιο ποσοστό (σ.σ. το ύψος του δεν έγινε γνωστό), σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη. Βάσει της σχετικής συμφωνίας, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την PSV το 2013, όταν ο ολλανδικός σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια «ζωής».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή