Φερέιρα: «Η ομάδα βελτιώνεται»

Ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής...

3'

Ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος προπονητής των «πρασίνων», απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων χωρίς να τοποθετηθεί ο ίδιος για το παιχνίδι με την Καβάλα.
Για το αν θεωρεί ότι η εμφάνιση απέναντι στους «αργοναύτες» ήταν η καλύτερη από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, είπε:
« Δεν θα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη. Τα τρία τελευταία παιχνίδια ήταν καλά. Σήμερα, δεν αμυνθήκαμε τόσο καλά όσο σε άλλους αγώνες. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα βελτιώνεται. Σήμερα, είχαμε εκτός τρεις παίκτες που παίζουν πιο συχνά. Τον Λέτο, τον Ζιλμπέρτο και τον Μπουμσόνγκ.
Ήταν δύσκολος αγώνας. Δεχθήκαμε ένα γκολ πολύ νωρίς, όμως η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά. Στους τελευταίους τρεις αγώνες με την Καβάλα, η ομάδα δεν είχε κερδίσει. Για αυτόν τον λόγο σήμερα η νίκη είναι σημαντική».

Για το κατά πόσο τον προβληματίζουν τα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα, ενόψει του αγώνα κυπέλλου, τόνισε:
«Γι’ αυτό είπα πριν ότι σήμερα δεν αμυνθήκαμε καλά. Στο θέμα του κυπέλλου δεν υπάρχουν βαθμοί αλλά μετρούν τα γκολ. Ο επόμενος αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι διαφορετικός. Εκεί είναι δύο αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν στο ίδιο γήπεδο.
Άρα θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους παίκτες μέχρι την Τετάρτη και θα κάνω τρεις, τέσσερις αλλαγές, ενόψει του επόμενου αγώνα.
Οι παίκτες μας πρέπει να είναι πανέτοιμοι για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή».

Για το αν η απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Χριστοδουλόπουλο, αφορούσε τεχνικό θέμα, ή πειθαρχικό, ξεκαθάρισε λέγοντας:
«Δεν αναμιγνύω τεχνικά θέματα, με ζητήματα πειθαρχίας. Η απόφαση ήταν για τεχνικούς λόγους».

Σχετικά με την συμμετοχή του Μπουμσόνγκ και του Ζιλμπέρτο Σίλβα, στον αγώνα της Τετάρτης, σχολίασε:
«Δεν το γνωρίζω. Θυμίζω ότι υπάρχει κι άλλος αγώνας την Κυριακή. Δεν θα παίξουν αν δεν είναι 100% έτοιμοι».

Σε σχετική ερώτηση για τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ, επισήμανε:
«Η άποψή μου είναι στα 36 χρόνια καριέρας μου, έχω παίξει πάνω από 1000 αγώνες και δεν έχω αγωνιστεί σε κανένα κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μου αρέσει να παίζω χωρίς θεατές. Έχουμε πεθυμήσει τους φιλάθλους μας.Αν ήταν μαζί μας στους τελευταίους αγώνες, θα τους άρεσε έτσι όπως παίζει η ομάδα. Στα επόμενα παιχνίδια θα αποτελέσει αντίπαλο για τους δικούς μας αντιπάλους».

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ρωτήθηκε για το αν υπήρχε επιπλέον πίεση, επειδή για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, η ομάδα ήταν πίσω οκτώ βαθμούς, δίνοντας την ακόλουθη απάντηση:
«Δεν υπήρχε περισσότερη πίεση, δεδομένου ότι στα πρώτα 36 δευτερόλεπτα θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ. Τα τρία πρώτα λεπτά, δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που μπορούν να επηρεάσουν έναν αγώνα.
Η ομάδα αντέδρασε καλά. Κανένας παίκτης εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεται ότι θα είναι στους μείον οκτώ, αλλά πως θα κερδίσει».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή