Ρομπότ με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης εμπνευσμένο από τον Iron Man θα δρα σε επικίνδυνες περιοχές

Το ρομπότ, γνωστό ως Strider, είναι κατασκευασμένο για να λειτουργεί εν μέσω χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών συμβάντων ή όπου υπάρχει θανατηφόρα ακτινοβολία - Θα ενισχυθεί με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σαν αυτό που είχε ο Iron Man στις ταινίες της Marvel

Ρομπότ με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης εμπνευσμένο από τον Iron Man θα δρα σε επικίνδυνες περιοχές
Το ρομπότ Strider
BBC
1'

Ένας από τους ιδρυτές μιας νεοφυούς εταιρείας που κατασκευάζει ένα ρομπότ για να επιχειρήσει σε περιοχές επικίνδυνες για τον άνθρωπο λέει ότι ελπίζει να κατασκευάσει χιλιάδες παρόμοια ρομπότ στο μέλλον, ενισχυμένα με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

Η Oxford Dynamics, με έδρα το Χάργουελ του Οξφορντσάιρ έχει συμβόλαιο 1 εκατομμυρίου λιρών με το Υπουργείο Εξωτερικών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προμήθεια του ρομπότ.

Το ρομπότ, γνωστό ως Strider, είναι κατασκευασμένο για να λειτουργεί εν μέσω χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών συμβάντων ή όπου υπάρχει θανατηφόρα ακτινοβολία.

Ο Μάικ Λόουτον, ένας από τους διευθυντές της εταιρείας, είπε: «Ας μπορέσουμε τελικά να κατασκευάσουμε 100, ίσως 1.000, 10.000 ρομπότ Strider προς όφελος του κόσμου». Και πρόσθεσε: «Αντί να στείλουμε έναν άνθρωπο για να αντιμετωπίσει δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις, ας στείλουμε ένα μηχάνημα».

Ενισχυμένο με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης

Η εταιρεία ξεκίνησε να σχεδιάζει το Strider τον Νοέμβριο και πρέπει να το παραδώσει στο Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μπορεί να ανακτήσει μολυσμένα αντικείμενα και να τα βάλει σε σφραγισμένα δοχεία. Μπορεί επίσης να δρα σε δύσβατα και απομακρυσμένα εδάφη, χρησιμοποιώντας υπέρυθρες καθώς και συστήματα ραντάρ.

Η εταιρεία στοχεύει να προσθέσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στο ρομπότ. Πρόκειται για ένα λογισμικό εμπνευσμένο από τις ταινίες Iron Man της Marvel. Ο ιδρυτής και διευθυντής Shefali Sharma είπε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη στο μέλλον.

*Με πληροφορίες από BBC

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή