Η Samsung «σηκώνει κεφάλι» έναντι της Apple

Την ηγετική της θέση έναντι της Apple αναμένεται να διευρύνει στις πωλήσεις των smartphones παγκοσμίως φέτος, με αύξηση κατά 35%, εξαιτίας της νέας, ευρείας γραμμής προϊόντων, αναφέρουν αναλυτές της Strategy Analytics στο Reuters.

Η Samsung «σηκώνει κεφάλι» έναντι της Apple
1'

Η Apple, είναι πιθανό επίσης, να εισάγει στην αγορά ένα μικρότερο, φθηνότερο «iPhone Mini» τον επόμενο χρόνο για να κερδίσει μερίδιο από την αγορά, απευθυνόμενη σε καταναλωτές που θέλουν τελευταίας τεχνολογίας smartphones.

«Αναμένουμε ότι η Samsung θα διευρύνει ελαφρώς την κυριαρχία της έναντι της Apple φέτος, εξαιτίας του πολλαπλού χαρτοφυλακίου προϊόντων της», δήλωσε ο Neil Mawston, γενικός διευθυντής της Strategy Analytics στο Reuters.

Οι παραγγελίες παγκοσμίως smartphones θα αυξηθούν κατά 27% στα 875 εκατομμύρια φέτος, ποσοστό χαμηλότερο από την περυσινή αύξηση κατά 41%, καθώς η ανάπτυξη υποχώρησε σε πολλές βασικές αγορές, όπως στη Βόρεια Αμερική, την Κίνα, τις αναπτυγμένες οικονομίας της Ασίας και τη Δυτική Ευρώπη, ανέφερε ο Mawston.

Η νοτιοκορεάτικη Samsung Electronics προβλέπεται να πουλήσει 290 εκατ. smartphones φέτος, έναντι της εκτίμησης για 215 εκατ. το 2012. Οι πωλήσεις της Apple εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 180 εκατ. φέτος, 33% υψηλότερα από το περασμένο έτος. Αυτό δίνει στη Samsung μερίδιο 33% στην αγορά smartphones του 2013, έναντι του εκτιμώμενου 31% πέρυσι, ενώ η Apple θα κατέχει το 21%, έναντι του περσινού 20%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή