«Το νησί των νεκρών» βρίσκεται στην Πελοπόννησο - Προορισμός των «ανήσυχων» ταξιδιωτών

Το «νησί των νεκρών» στην Πελοπόννησο έχει για μοναδικούς κατοίκους τους νεκρούς του διπλανού χωριού και τα μνήματά τους
YouTube - Up stories
1'

Ο οικισμός του Αγίου Φωκά στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι ένας αγαπημένος γραφικός προορισμούς για πολλούς «ανήσυχους» ταξιδιώτες.

Χωροθετημένο σε απόσταση 15 χλμ. από την εντυπωσιακή Μονεμβασιά, το μικρό χωριό του Αγίου Φωκά διαθέτει μια όμορφη βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρα νερά. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό για τους επισκέπτες είναι το μικρό νησάκι που βρίσκεται εκεί. Στο νησάκι δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου, προστάτη του χωριού και ένα νεκροταφείο. Πρόκειται για το μόνο νησί-νεκροταφείο στην Ελλάδα.

Λόγω αυτού του ιδιαίτερου και μεμονωμένου χαρακτηριστικού, το νησάκι έχει επικρατήσει να λέγεται «το νησί των νεκρών», κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους το ανακαλύπτουν. Αν επισκεφθείτε τον παραθαλάσσιο οικισμό, είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στο νησάκι, μιας και συνδέεται με την ξηρά μέσω ενός σύντομου μονοπατιού.

Ο Άγιος Φωκάς στη χριστιανική παράδοση είναι γνωστός και ως «ο κηπουρός των ψυχών», καθώς στον κήπο του συνήθιζε κάθε ταξιδιώτη που χρειαζόταν κάπου να μείνει, είτε ήταν πλούσιος είτε φτωχός.

Σχετικές ειδήσεις