Καλοκαιρινή Πελοπόννησος

Αυτό το «νησί» είναι πολύ μεγάλο και μας χωράει όλους, ότι και αν έχουμε επιλέξει να κάνουμε, όπου και αν πάμε, η Πελοπόννησος θα μας ικανοποιήσει.

Καλοκαιρινή Πελοπόννησος
2'

Κυπαρίσσι, το μυστικό της Πελοποννήσου

Τα πετρόχτιστα ασβεστωμένα σπιτάκια με τα κεραμίδια δίπλα στη θάλασσα στεφανώνουν αυτό το κουκλίστικο ψαροχώρι, από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου.

Θα βουτήξετε στην πλατιά παραλία της Μεγάλης Άμμου με το ψιλό βότσαλο αλλά και στην απάνεμη Αγία Κυριακή με θέα σε όλο το χωριό.

Λούσιος ποταμός

Είναι εύκολο να υποπτευθεί κανείς, πριν ακόμη να τον επισκεφτεί ότι ο Λούσιος δεν είναι ένας συνηθισμένος ποταμός. Το ποτάμι στο οποίο λούστηκε ο Δίας θα πρέπει να έχει κάτι το εξαιρετικό αλλιώς γιατί να τοποθετήσουν εκεί αυτό το κεφάλαιο του μύθου οι "αρχαίοι ημών";

olympia

Αρχαία Ολυμπία

Η περιήγηση ξεκινά από την Άλτη, το ιερό άλσος της Αρχαίας Ολυμπίας, στο οποίο βρίσκονταν οι ναοί, τα διοικητικά κτίρια, το γυμνάσιο για την προετοιμασία των αθλητών και οι χώροι φιλοξενίας. Ναοί, αφιερώματα και κτίρια διαφορετικών περιόδων σώζονται σήμερα, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αμάλγαμα στιγμιοτύπων της ολυμπιακής ιστορίας.

Μονεμβασιά

monemvasia1 big

Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο φανατικούς επισκέπτες. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

Καταρράκτες της Νέδας

Στη νότια πλευρά της Αρχαίας Ολυμπίας, στα όρια των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας της Πελοποννήσου και πολύ κοντά στην Αρχαία Φιγαλία συναντάει κανείς το Φαράγγι της Νέδας

Η καλύτερη περίοδος για την επίσκεψη στο φαράγγι είναι τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου. Το ποτάμι κατεβάζει λιγότερο νερό με αποτέλεσμα η κολύμβηση να είναι πιο εύκολη.

Ελαφόνησος

Διαβάστε επίσης:

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω - Η Αθήνα του 1961 (video)

Πραγματικές... διακοπές στη Λέρο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή