Γεωργιάδης: Η Ελλάδα υπέρ της ισχύουσας προστασίας δεδομένων στα φάρμακα

Στο Λουξεμβούργο διεξάγεται το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο οποίο συμμετέχει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.
Υπ. Υγ.
2'

Η Ελλάδα προτείνει τη διατήρηση της ισχύουσας προστασίας δεδομένων των 8 και 11 ετών και στη νέα φαρμακευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή (21/06/2024).

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν μια συντηρητική προσέγγιση ως προς το θέμα της αλλαγής στην προστασία δεδομένων, που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό έχει διατυπώσει ήδη τόσο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με τους CEOs διεθνών φαρμακευτικών κολοσσών, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Γεωργιάδης, σήμερα, ρωτήθηκε σχετικά, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο. «Θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον πλαίσιο των 8 και 11 ετών και να μην αλλάξει. Και θα εξηγήσουμε στο Συμβούλιο το λόγο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη σημερινή, μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα μιλήσουμε για το πώς θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική Κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε για την πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζουμε, για τον εμβολιασμό, για τον καρκίνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω εμβολιασμού, αλλά και για την ηπατίτιδα Β. Θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξασφαλίσει την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόσβαση στα φάρμακα» σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή