Περιβαλλοντική πιστοποίηση ISO έλαβε η Genepharm

Ορόσημο στη στρατηγική περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

έρευνα
Μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και βελτίωση λειτουργικής απόδοσης
AP (αρχείου)
2'

Η φαρμακοβιομηχανία Genepharm έλαβε την πρώτη πιστοποίηση κατά ISO 14001:2015, ενισχύοντας τη δέσμευσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών. Πρόκειται για ορόσημο στη στρατηγική περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στον αγώνα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον που ακολουθεί η εταιρεία.

Το ISO 14001:2015 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για τη θέσπιση, την εφαρμογή και τη συνεχή βελτίωση ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης. Με την απόκτησή του από τον κορυφαίο Φορέα Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), η Genepharm επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της, τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης, καθώς και τη συμμόρφωσή της με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Η Genepharm, στο πλαίσιο του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθορίζει στόχους, εφαρμόζει κατάλληλα μέτρα και αξιολογεί την περιβαλλοντική της επίδοση. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδιασμού και μέρος των λειτουργιών της εταιρείας.

«Η πιστοποίηση ISO 14001:2015 είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας και αφοσίωσης όλων των εργαζομένων της Genepharm. Αυτή η επιτυχία δεν αποτελεί απλά ένα πρόσκαιρο επίτευγμα, αλλά αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να βελτιώνει διαρκώς τις περιβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθεί, να ενθαρρύνει τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαικούς στόχους, καθώς και να επιλέγει αποδοτικές μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας και διαχείρισης φυσικών πόρων. Με την καινοτομία ως οδηγό, η Genepharm θα συνεχίσει να προωθεί τη βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος» επισημαίνει, τέλος, η εταιρεία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή