«Είναι κι αλλού πορτοκαλιές» λέει ο Γεωργιάδης στους αναισθησιολόγους του «Αγλαΐα Κυριακού»

Κλιμακώνεται η σύγκρουση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει για τη μείωση της δύναμης του αναισθησιολογικού από τον περσινό Ιούνιο
INTIME NEWS
3'

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης να απευθύνεται στους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά προκήρυξε δύο νέες στάσεις εργασίας για να στηρίξει την απόφαση των αναισθησιολόγων για αναστολή τακτικών χειρουργείων, καθώς οι γιατροί κρίνουν ότι οι συνθήκες είναι επισφαλείς για τους μικρούς ασθενείς λόγω έλλειψεων. Η διοίκηση του νοσοκομείου προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να βγουν παράνομες οι στάσεις εργασίας.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί είναι αίσχος. Θα με αναγκάσουν να σκεφτώ λύσεις που δεν θα τους αρέσουν καθόλου» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο», το πρωί της Τετάρτης (29/05/2024). «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και η διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου, τονίζουν ότι έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατό για να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Οι γιατροί τονίζουν ότι έχουν προειδοποιήσει τη διοίκηση για τη μείωση της δύναμης του αναισθησιολογικού -λόγω και συνταξιοδοτήσεων- από τον Ιούνιο του 2023. Από την πλευρά της, η διοίκηση υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα προέκυψε από τρεις «αιφνιδιαστικές» συνταξιοδοτήσεις, συν μία ακόμη παραίτηση ιατρού σε πρωσοπαγή θέση.

Για την προσφυγή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κατά της στάσης εργασίας της ΕΙΝΑΠ, η γιατρός Μαίρη Αγρογιάννη, γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, σημειώνει: «Σήμερα επιδόθηκε στην ΕΙΝΑΠ μήνυση από τη διοίκηση του Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα και τη Δευτέρα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά. Είναι πρωτοφανές να σέρνουν τα δικαστήρια το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών του λεκανοπεδίου Αττικής, επειδή διεκδικεί να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να μπορούν να λειτουργούν τα χειρουργεία με ασφάλεια. Όπως επισημάναμε και στην απόφασή μας, αυτή τη στιγμή στα δύο νοσοκομεία Παίδων βρίσκονται 3.000 παιδιά στις λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν. Και αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την άμεση λύση του σοβαρού προβλήματος, επιλέγει να ποινικοποιήσει τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος, αξιοποιώντας το αντεργατικό, αντιαπεργιακό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχτισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος των υγειονομικών, των εργαζομένων και όλου του λαού. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Ούτε να μας σταματήσουν. Γιατί έχουμε στο πλευρό μας όλους τους εργαζόμενους που δικαιούνται και διεκδικούν την πλήρη αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή