Αυτό είναι το καλοκαιρινό φρούτο που είναι πηγή κολλαγόνου και βοηθά στην υγεία των ματιών

Το συγκεκριμένο φρούτο έχει δεκάδες ποικιλίες

Αυτό είναι το καλοκαιρινό φρούτο που είναι πηγή κολλαγόνου και βοηθά στην υγεία των ματιών
2'

Το καλοκαίρι αποτελεί αδιαμφισβήτητα την καλύτερη εποχή για να επωφεληθεί κανείς από τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων. Η ποικιλία των φρούτων τέτοια περίοδο είναι τεράστια, ενώ παράλληλα είναι η ιδανική τροφή, για να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά φρούτα είναι το πεπόνι το οποίο πέρα από εξαιρετική γεύση έχει και πολλαπλά οφέλη. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες πεπονιών, όπως το πικρό πεπόνι, το γλυκό καναρινί πεπόνι που καλλιεργείται στην Ασία και την Αφρική. Ωστόσο, κάθε ποικιλία προσφέρει ενυδάτωση στον οργανισμό και είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά.

Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα οφέλη που έχει στην υγεία και την ευεξία η κατανάλωση του πεπονιού.

Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες

Το πεπόνι είναι περίπου 90% νερό και περιέχει ηλεκτρολύτες, όπως κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο και ασβέστιο. Ο συνδυασμός νερού και θρεπτικών συστατικών καθιστά το πεπόνι εξαιρετικό για ενυδάτωση κατά την διάρκεια της ημέρας.

Βοηθά στην πέψη

Το πεπόνι είναι από τα καλοκαιρινά φρούτα που έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, η οποία συμβάλλει στην καλή υδάτωση και διευκολύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην κίνηση του εντέρου και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. Στην υγεία του πεπτικού συστήματος συμβάλλει και η βιταμίνη C και το κάλιο που εμπεριέχει το φρούτο, ενώ συνίσταται και σε άτομα που έχουν ευαισθησία με το στομάχι τους.

Υποστηρίζει την υγεία των ματιών

Το πεπόνι περιέχει δυο ισχυρά αντιοξειδωτικά, τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν σημαντικά στην υγεία των ματιών και την πρόληψη της ανάπτυξης απώλειας όρασης που σχετίζεται με την ηλικία. Η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη δίνουν στα φρούτα και στα λαχανικά μια κίτρινη έως κόκκινη απόχρωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή