Περιπέτεια για 13χρονη από λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή

Τα προβλήματα από την πολιτική του υπουργείου Υγείας στη συνταγογράφηση των φαρμάκων και την τροϊκανής εμπνεύσεως υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου γενόσημου έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Περιπέτεια για 13χρονη από λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή
1'


Σύμφωνα με το trikalanews.gr, μία 13χρονη Τρικαλινή μπήκε σε 3ήμερη περιπέτεια υγείας, καθώς το φάρμακο που συνταγογράφησε ο θεράπων ιατρός άλλαξε στον πάγκο του φαρμακείου.

Συγκεκριμένα, η 13χρονη χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί πρόβλημα στο αυτί της. Μετά τη λήψη, όμως, του φαρμάκου που χορήγησε ο φαρμακοποιός, αντί η νεαρή να ανακουφιστεί από τους πόνους, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Ο πατέρας της αναζήτησε σε άλλο φαρμακείο σκευάσματα για τη συνέχιση της θεραπείας και εκεί διαπίστωσε ο δεύτερος φαρμακοποιός τη λανθασμένη χορήγηση φαρμάκου του συναδέλφου του.

Μετά από επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό, επιβεβαιώθηκε ότι άλλη αγωγή είχε γράψει στη συνταγή και άλλη δόθηκε από τον πρώτο φαρμακοποιό.

«Έδωσε ...γενόσημο φάρμακο χωρίς να μας ενημερώσει ως όφειλε αν το αποδεχόμαστε και τόσο ο δεύτερος Φαρμακοποιός όσο και ο Ιατρός μου είπανε ότι μπορώ να κάνω ακόμη και μήνυση στον Φαρμακοποιό», δήλωσε στο trikalanews.gr ο 39χρονος πατέρας.

Οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, που όριζε την υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου γενόσημου από τον φαρμακοποιό και πιθανές κυρώσεις σε αυτούς που δεν επετύγχαναν μηνιαίο στόχο γενόσημων, ήταν από την αρχή μεγάλες. Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε προστριβές με τους ασφαλισμένους και ότι η συγκεκριμένη πολιτική, η οποία στην ουσία της δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση των ασφαλισμένων σε αναγκαία φάρμακα.

Διαβάστε επίσης:

«Κούρεμα» σε διαγνωστικές εξετάσεις–Το κόστος στους ασθενείς

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή