Πόνος χαμηλά στην κοιλιά - Χρειάζεται να διαβάσετε για το Χρόνιο Πυελικό Πόνο

Η πύελος, η περιοχή της λεκάνης δηλαδή, είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή για τις γυναίκες. Εκεί εδράζεται το εσωτερικό γεννητικό σύστημα και κατά τη περίοδο μίας εγκυμοσύνης αλλάζουν τα πάντα.

Πόνος χαμηλά στην κοιλιά - Χρειάζεται να διαβάσετε για το Χρόνιο Πυελικό Πόνο
2'

Αν έχετε μη περιοδικό πόνο στην περιοχή της πυέλου για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, τότε βιώνετε Χρόνιο Πυελικό Πόνο. Είναι μια αρκετά συχνή κατάσταση, αφού μία στις τρεις γυναίκες έχουν ανάλογη εμπειρία στη διάρκεια της ζωής τους.

Συχνά, οι γυναίκες υποβαθμίζουν τα συμπτώματα τα οποία δεν αναφέρουν καθόλου ή τα υποβαθμίζουν, περιγράφοντάς τα με το γενικό όρο «γυναικολογικά».
Όμως, ο Χρόνιος Πυελικός Πόνος είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες όπως είναι η ενδομητρίωση, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, ασθένειες των ουροποιητικού συστήματος, φλεγμονώδεις παθήσεις της πυέλου κτλ.

Μια συνηθισμένη, αλλά πολύ συχνά αδιάγνωστη, αιτία χρόνιου πυελικού πόνου είναι το Σύν-δρομο Πυελικής Συμφόρησης. Όπως περιγράφει το όνομά του, το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης είναι άθρο-ισμα πολλών διαφορετικών συμπτωμάτων στην περιοχή της πυέλου λόγω συσσώρευσης φλεβι-κού αίματος. Κυρίαρχο αίτιο φαίνεται να είναι η εγκυμοσύνη. Το επιπλέον βάρος και η αυξημένη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα σε συνδυασμό με την αυξημένη κυκλοφορία ορμονών (οισ-τρογόνων) που «αδυνατίζουν» το φλεβικό τοίχωμα, είναι ο κύριος λόγος εμφάνισης κιρσών κι ευ-ρυαγγειών.

Αν έχετε Χρόνιο Πυελικό Πόνο, κιρσούς στα γεννη-τικά όργανα ή υποτροπή σε κιρσούς των κάτω άκρων, τότε ο γυναικολόγος σας ή ο αγγειοχει-ρουργός θα πρέπει να περιλάβει στα πιθανά αίτια του πόνου το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης. Ενδεικτικά στη διαγνωστική διερεύνηση του Συνδρόμου Πυελικής Συμφόρησης μπορεί να συμμε-τέχουν γυναικολόγος, αγγειοχειρουργός και επεμβατικός ακτινολόγος.

Έγκυρη ενημέρωση

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr

Ο Αθανάσιος Σιάφακας είναι στρατιωτικός Ιατρός, θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Ακόμα, είναι ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στην εφαρμογή σκληροθεραπείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου..

Μάθετε τα πάντα για τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς κι όλες τις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων στο www.veincenter.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή