Διημερίδα για την υποστήριξη του Ερασιτέχνη Αθλητή από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Η καρδιοαναπνευστική λειτουργία και η αποκατάσταση του Ερασιτέχνη Αθλητή θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διημερίδας, την οποία διοργανώνουν τα Επιστημονικά Τμήματα Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας - Αποκατάστασης (Ε.Τ.Κ.Α.Φ.Α.) και Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ.) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.).

Διημερίδα για την υποστήριξη του Ερασιτέχνη Αθλητή από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών
2'

Η διημερίδα με τίτλο «Διεπιστημονική Προσέγγιση του Ερασιτέχνη Αθλητή», θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017, στο Αμφιθέατρο «ΔΩΜΑ» του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο συνεδρίες και δύο κλινικά φροντιστήρια.

Η πρώτη συνεδρία ασχολείται με την καρδιοαναπνευστική λειτουργία του ερασιτέχνη αθλητή και θα παρουσιαστούν ομιλίες για το εθνικό σχέδιο πρόληψης του αιφνίδιου θανάτου σε αθλητές, για το ρόλο της άσκησης σε αθλητές με καρδιοαγγειακά και με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και για την επανεκπαίδευση του αναπνευστικού προτύπου σε αθλητές με άσθμα, ώστε να καταστεί σαφές ότι τα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα δεν πρέπει να αποκλείουν τον πάσχοντα από την αθλητική δραστηριότητα.

Η δεύτερη συνεδρία θα πραγματευτεί τους ρόλους και τις ευθύνες της επιστημονικής ομάδας αποκατάστασης του ερασιτέχνη αθλητή, με παρουσιάσεις για την πρόγνωση και την πρόληψη των κακώσεων, την αξιολόγηση και την επιλογή των κατάλληλων θεραπευτικών εργαλείων, καθώς και την ψυχολογική και τη διατροφική υποστήριξη του τραυματισμένου αθλητή, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για τη θετική επίδραση της διεπιστημονικής συνεργασίας στην αποκατάσταση.

Η διημερίδα κλείνει με δύο ενδιαφέροντα πρακτικά κλινικά φροντιστήρια (workshops), τα οποία απευθύνονται σε φυσικοθεραπευτές και φοιτητές φυσικοθεραπείας.

Το αντικείμενο του πρώτου κλινικού φροντιστηρίου είναι η «Άσκηση αναπνευστικών μυών σε αθλητή», στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν πώς, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα επιτύχουν θεραπευτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της δύσπνοιας και στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας αθλητών.

Στο δεύτερο κλινικό φροντιστήριο με τίτλο «Η χρήση της μεθόδου “Kinesiotaping” στον Αθλητισμό. Μύθος ή πραγματικότητα;», θα γίνει αναφορά στον κλινικό συλλογισμό της χρήσης του kinesiotape και θα υπάρξει κλινική εφαρμογή στις αρθρώσεις του ώμου και του γόνατος με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας των μαλακών μορίων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή