ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εφιαλτική πρόβλεψη από τον γνωστό καθηγητή για σεισμό έντασης 9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέα εφιαλτική πρόβλεψη από τον γνωστό καθηγητή για σεισμό έντασης 9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ο γεωεπιστήμονας Naci Görür επανέλαβε ότι αναμένεται σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, μέγιστος 7,6, στην Κωνσταντινούπολη και ανακοίνωσε τις επικίνδυνες περιοχές

Νέες ανησυχητικές δηλώσεις για τον ισχυρότατο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη έκανε ο καθηγητής Δρ. Naci Görür

Με δεδομένο το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή της θάλασσας του Μαρμαρά έχει από τα καλύτερα στον κόσμο ιστορικά αρχεία σεισμών, ο Τούρκος καθηγητής προκάλεσε σοβαρή ανησυχία με τις νέες δηλώσεις του.

Συνεχίζοντας τις προειδοποιήσεις του για τον πιθανό σεισμό στο ρήγμα του Μαρμαρά, ο Naci Görür είπε ότι αναμένονταν σεισμοί 7,2 και 7,6 Ρίχτερ και ανακοίνωσε τις επικίνδυνες περιοχές. Υποδεικνύοντας τα κλειδωμένα ρήγματα, το ρήγμα Adalar και το ρήγμα Kumburgaz, και λέγοντας ότι σίγουρα θα σπάσουν μια μέρα, ο Görür σημείωσε ότι τα μέρη κοντά στις ακτές του Μαρμαρά θα επηρεαστούν περισσότερο και ότι η αίσθηση που νιώθετε σε αυτές τις περιοχές είναι ισοδύναμη σε μέγεθος 9 Ρίχτερ.

Ο γεωεπιστήμονας Naci Görür στη ζωντανή μετάδοση του KRT επανέλαβε ότι αναμένεται σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, μέγιστος 7,6, στην Κωνσταντινούπολη και ανακοίνωσε τις επικίνδυνες περιοχές.

«Τα κλειδωμένα ρήγματα θα σπάσουν»

Δηλώνοντας ότι «αυτά τα κλειδωμένα ρήγματα θα σπάσουν μια μέρα» ο Görür ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικός: «Τα πιο δημοφιλή δεδομένα είναι ότι η πιθανότητα να συμβεί ένας σεισμός μέσα σε 30 χρόνια, οποιαδήποτε στιγμή μετά το 1999, είναι 47 %. Αυτό είναι ένα μη φυσιολογική πιθανότητα».

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Görür είναι τα εξής:

-Αναμένουμε σεισμό μεγέθους 7,2 με μέγιστο 7,6 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη .

-Αναμένουμε έναν από αυτούς τους σεισμούς στο ρήγμα Adalar και τον άλλο στο ρήγμα Kumburgaz, το οποίο συγχωνεύεται με αυτό το ρήγμα Adalar.

-Εάν αυτά τα ρήγματα σπάσουν μαζί, μπορεί να φτάσει μέχρι το 7,5, αλλά το ρήγμα Kumburgaz μπορεί να προκαλέσει σεισμό 7,2 Ρίχτερ. Αυτά τα 2 ρήγματα είναι επίσης κλειδωμένα. Αυτά τα κλειδωμένα ρήγματα θα σπάσουν μια μέρα. Δεν περιμένουμε το ρήγμα Tekirdağ. Αυτός είναι λοιπόν ο κίνδυνος.

-Φωνάξαμε και είπαμε για τον σεισμό του Καχραμανμαράς, αλλά κανείς δεν άκουσε. Τώρα φοβόμαστε ότι η ιστορία θα επαναληφθεί

-Μέρη κοντά στην ακτή του Μαρμαρά θα εκτεθούν στη μεγαλύτερη ένταση σεισμού. Πόσο σημαίνει αυτό? Ένταση 9...

Σχετικές ειδήσεις