MEDIA

Eurovision 2024: Οι 26 χώρες του τελικού, οι ελπίδες για τη Μαρίνα Σάττι και τα φαβορί

Σάττι Eurovision
Η Μαρίνα Σάττι έριξε εξάρες και πέρασε στον μεγάλο τελικό της Eurovision
Sarah Louise Bennett EBU

Το βλέμμα είναι στραμμένο στον μεγάλο τελικό της 68ης διοργάνωσης της Eurovision

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της Eurovision έχει ξεκινήσει πλέον! Μετά το πέρας του Β’ Ημιτελικού, οι 26 χώρες -που θα δούμε αύριο- έχουν κλειδώσει. Ελλάδα, Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία και Αρμενία, πέρασαν από τον χθεσινό ημιτελικό. Οι προαναφερθείσες θα συναντήσουν τις Κύπρο, Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κροατία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο, τις Big 5 και τη διοργανώτρια Σουηδία στη μεγάλη γιορτή του Σαββάτου.

H δική μας Μαρίνα Σάττι έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Malmö Arena, ερμηνεύοντας μοναδικά το «Zari» με δυναμισμό, ένταση και τον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τρόπο, κατακτώντας για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο. Με την άψογη ερμηνεία και την εκρηκτική σκηνική παρουσία της, μαζί με τους χορευτές που την πλαισιώνουν, απόλυτα συντονισμένοι, με εντυπωσιακή φωνητική και χορευτική ακρίβεια, εισέπραξαν το πιο θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα και πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης.

Μετά από πολλά χρόνια, η Ελλάδα ελπίζει σε μία καλή θέση με τις στοιχηματικές να μάς δείχνουν μέχρι τώρα στην 9η θέση.

Στην κορυφή των προβλέψεων-στοιχημάτων βρίσκεται η Κροατία, που αποθεώθηκε στον Α’ Ημιτελικό. Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, σχολιάστηκε έντονα και έχει κερδίσει τους Eurofans. Ο Κροάτης θα ανέβει στο stage του τελικού με ένα πολιτικό τραγούδι, στρέφοντας την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις και στην αγωνία που βιώνει κάθε άνθρωπος που εγκαταλείπει τον τόπο του σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Ελβετία, που θα εκπροσωπηθεί από τον Nemo με το τραγούδι «The Code».

Μεγάλη έκπληξη είναι η Ουκρανία, στην τρίτη θέση, που εκπροσωπείται από τις Alyona Alyona και Jerry Heil, με το τραγούδι «Teresa & Maria» που αναφέρεται στη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία.

Ψηλά αναμένεται να ανέβει η Ολλανδία, που χειροκροτήθηκε με θέρμη στον B’ Ημιτελικό. Ο Joost Klein αφιέρωσε το «Europapa» στον πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή όταν ο ίδιος ήταν ακόμη παιδί. Έτσι, στο τελευταίο μέρος του κομματιού, ο τραγουδιστής απήγγειλε μία ιδιαίτερα συγκινητική στροφή στη μνήμη του, λέγοντας: «Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι… ο πατέρας μου κάποτε μου είπε ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα… μου λείπεις, αυτό ψιθυρίζω κάθε μέρα… βλέπεις, μπαμπά, σε άκουσα…».

Ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 22:00 και θα τον παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι πέρασε στον τελικό – Ποιες άλλες χώρες προκρίθηκαν

Eurovision 2024: Η Έλενα Παπαρίζου είναι Number One - Η εντυπωσιακή εμφάνιση

Eurovision 2024: Ξεσήκωσε την αρένα η Μαρίνα Σάττι – Φόρτσα για τελικό

Eurovision 2024: Ανάμικτες αντιδράσεις για την εμφάνιση του Ισραήλ – Το τρικ των Σουηδών