Η αναγέννηση του «Sam»

Ο πρωταγωνιστής του μεγάλου ντέρμπι της Σκοτίας Γιώργος Σαμαράς βρέθηκε στ ην ενδεκάδα από συγκυρίες και δικαίωσε τον προπονητή του...

4'

Ο πρωταγωνιστής του μεγάλου ντέρμπι της Σκοτίας Γιώργος Σαμαράς βρέθηκε στ ην ενδεκάδα από συγκυρίες και δικαίωσε τον προπονητή του.
Για να μπορέσει να αναδειχθεί κάποιος ποδοσφαιριστής σε μία ομάδα πρέπει να έχει μαζί του και τον παράγοντα τύχη. Μέχρι χθες ο Γιώργος Σαμαράς είχε σταθεί πολύ άτυχος. Από την μία το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του και από την άλλη η μη εμπιστοσύνη που του έδειξε ο τεχνικός των «Κελτών», Νέιλ Λένον ήταν αρκετά για να του δώσουν δευτερεύοντα ρόλο στα παιχνίδια της Σέλτικ.
Με το νέο έτος όμως φαίνεται πως όλα αλλάζουν για τον Έλληνα επιθετικό. Μόλις στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας για το 2011, οι επιθετικοί της Σέλτικ τραυματίστηκαν, με μοναδικό διαθέσιμο τον Γιώργο Σαμαρά. Ο 39χρονος τεχνικός που σίγουρα δεν έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, ζήτησε την βοήθεια του προκάτοχού του, Γκόρντον Στράχαν. Ο Σκοτσέζος τεχνικός δεν το σκέφτηκε πολύ και συμβούλεψε τον διάδοχό του να παρατάξει την ομάδα του με μοναδικό επιθετικό τον «Sam».

Το αποτέλεσμα

Ο διεθνής επιθετικός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με μία ολοκληρωτική εμφάνιση κέρδισε τον σεβασμό στο «Σέλτικ Παρκ», καθώς ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του μέσα στο «Άιμπροξ» απέναντι στην Ρέιντζερς. Αρχικά πρόλαβε τον Μπόρουτς στην έξοδο ανοίγοντας το σκορ. Η κίνησή του να πανηγυρίσει μαζί με τους φιλάθλους, έδειξε καθαρά την επιθυμία του που είναι να παραμείνει στον σύλλογο.
Λίγα λεπτά αργότερα αποτελείωσε την μεγάλη αντίπαλο, καθώς αφού αρχικά κέρδισε το πέναλτι, το αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Διαγραφή από την λίστα

Η συγκεκριμένη εμφάνιση του Έλληνα επιθετικού, ήταν αρκετή για να τον διαγράψει από την λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Τις ημέρες των Χριστουγέννων τα ρεπορτάζ στην Σκοτία, ανέφεραν ότι η Σέλτικ σκεφτόταν την ανταλλαγή του Έλληνα επιθετικού με τον ποδοσφαιριστή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάρκο Κανέιρα. Ωστόσο μετά το αποτέλεσμα στο «Άιμπροξ» και τα. διαπιστευτήρια από τον Σαμαρά, ο τεχνικός της ομάδας, Νέιλ Λένον, άσκησε βέτο στην παραχώρηση του 25χρονου επιθετικού.

Σταθερή πορεία

Από την πρώτη στιγμή που φόρεσε την φανέλα της Σέλτικ ο Σαμαράς έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο ντεμπούτο του απέναντι στην Κιλμάρνοκ σκόραρε και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Στην πρώτη σεζόν στην Σκοτία, τελείωσε το πρωτάθλημα με έξι τέρματα στις 20 συμμετοχές που είχε. Η συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν αρκετή έτσι ώστε η Σέλτικ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που υπήρχε στον δανεισμό του από την Μάντσεστερ Σίτι. Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Έλληνας επιθετικός ήταν ακόμα καλύτερος, καθώς σκόραρε 17 φορές και μπήκε για τα καλά στην συνείδηση των οπαδών της ομάδας. Παρόλα αυτά η φετινή σεζόν δεν φαινόταν το ίδιο καλή για τον διεθνή επιθετικό. Στο πρωτάθλημα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, ωστόσο πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με την Σέλτικ στην αναμέτρηση του Κυπέλλου απέναντι στην Ινβερνές. Σεφτέ για το πρωτάθλημα έκανε χθες. Για τους φίλους της ομάδας το ότι πέτυχε δύο τέρματα στο ντέρμπι ήταν αρκετό για να πάρει και πάλι την στήριξή τους μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για πάντα στην Σέλτικ

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σαμαράς ήταν κάτι παραπάνω από χαρούμενος κάτι που δεν έκρυψε στις δηλώσεις του. «Πάντα έλεγα ότι είμαι χαρούμενος εδώ. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας και πιστεύω ότι το πρωτάθλημα μου ταιριάζει. Αν με θέλει και ο προπονητής δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω. Αυτή είναι και η επιθυμία μου», είπε ο Γιώργος Σαμαράς και πλέον το. βάρος πέφτει στην διοίκηση του συλλόγου, καθώς όπως έκανε σαφές ο Έλληνας επιθετικός, θέλει να παραμείνει στο «Σέλτικ Παρκ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή