MotoGP: Grand Prix San Marino το επόμενο ρεκόρ για τον M. Marquez

Η 13ηδιοργάνωση στο Παγκόσμιο ΠρωτάθλημαMotoGP στην πίστα τουMisano αποτελεί μία νέα πρόκληση για τονM.Marquez. Θέλει να πετύχει τη 12ηνίκη σε 13 αγώνες.

MotoGP: Grand Prix San Marino το επόμενο ρεκόρ για τον M. Marquez
1'

Το ρεκόρ πρώτων θέσεων του Mick Doohan(12 νίκες σε μία σεζόν) θέλει να ισοφαρίσει ο αναβάτης της Honda Marc Marquez στο Misano. Ο Αυστραλός θρύλος των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών πέτυχε αυτή τη διάκριση το 1997.

Βέβαια δεν είναι μόνο το ρεκόρ που θέλει να πανηγυρίσει ο 21χρονος Ισπανός με έξι διοργανώσεις να απομένουν ως το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, ο Marquez έχει έντεκα νίκες σε δώδεκα αγώνες και μπορεί – αν κερδίσει και στην Ιταλία - να εξασφαλίσει μαθηματικά τον Παγκόσμιο Τίτλο από το επόμενο Grand Prix στην Aragon, στις 28 Σεπτεμβρίου.

«Ήταν ωραία που επέστρεψα στο ψηλότερο σκαλί του podium στο Silverstone», δήλωσε ο αναβάτης της Repsol Honda, και πρόσθεσε: «Τώρα έχουμε το Misano, που είναι μικρότερη και πιο αργή πίστα από τις άλλες. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά από την Παρασκευή για να βρούμε το κατάλληλο set-up, για αυτή την πίστα. Ας ελπίσουμε να είναι καλός και ο καιρός».

Ο Marc Marquez έχει κερδίσει στο Misano το 2010 (στην κατηγορία των 125κ.εκ.), το 2011 (στην Moto2) και το 2012 (στην Moto2), ενώ τερμάτισε δεύτερος - πίσω από τον Jorge Lorenzo(Yamaha) - πέρυσι, στην πρώτη του επίσκεψη στην πίστα ως αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας.

O 21χρονος Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 έχει προβάδισμα 89 βαθμών από τον δεύτερο και συναθλητή του Dani Pedrosa στο πρωτάθλημα. Ο Marc Marquez δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο στο Brno φέτος (όπου τερμάτισε τέταρτος).

Διαβάστε επίσης: MotoGP: Η Aprilia επιστρέφει με την ομάδα Gresini

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή