Η μεγάλη ευκαιρία του καλοκαιριού

Οι επίσημες προβλέψεις για την Ελλάδα του καλοκαιριού είναι απόλυτα θετικές και ζεσταίνουν ελπίδες: από τέλος Μάη μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα έρθουν στη χώρα μας 17 εκατομμύρια περίπου τουρίστες, θα μας αφήσουν γύρω στα 2,5- 3 δισ. ευρώ και θα ζήσουμε μία πρωτοφανή άνοιξη του ελληνικού τουρισμού (μετά 3 χρόνια βαρυχειμωνιάς) με αναμενόμενη αύξηση από πέρσι 6,5% του αριθμού των τουριστών.

Η μεγάλη ευκαιρία του καλοκαιριού


Υπέροχα και αισιόδοξα για όλους μας όλα αυτά. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να τινάξει από πάνω της ένα έστω μικρό κομμάτι από τη σκουριά του χρέους και των ελλειμμάτων της, υπό ορισμένες όμως βασικές προϋποθέσεις:

1. Να μειωθεί αυτό το τερατώδες, δολοφονικό 23% ΦΠΑ για όσους προσφέρουν υπηρεσίες (εστίαση, διαμονή και λοιπά) στους τουρίστες.

Γιατί με αυτό το τερατώδες 23% πολλοί θα επιλέξουν την εύκολη λύση. Δηλαδή να φουσκώσουν λογαριασμούς σε ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ κτλ. ή να χαμηλώσουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και κάποιους ταξιτζήδες-απατεώνες που κλέβουν στα κόμιστρα, τους συχνά αγενείς σερβιτόρους, τους πάντα θυμωμένους ή βαριεστημένους υπαλλήλους σε γκισέ τραπεζών, εκδοτήρια εισιτηρίων και λοιπά (φυσικά μιλάμε για τις κακές μειονότητες στα επαγγέλματα αυτά) τότε όσο και αν αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών, τα έσοδα στην πραγματική οικονομία θα παραμένουν χαμηλά.

2. Να αλλάξουμε όλοι τη νοοτροπία μας απέναντι στον ξένο τουρίστα που έρχεται για λίγες μέρες να περάσει καλά και δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα μούτρα μας, τα νεύρα μας, τη μελαγχολία μας, την αδιαφορία μας.

Ναι, έχουμε μπροστά μας το καλοκαίρι μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά μην την πετάξουμε και αυτή στα σκουπίδια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή