Κάτω τα χέρια από τα παιδιά

Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός, που οι κοινωνίες θέλουν να αποφεύγουν την έκθεση των μικρών παιδιών σε ορισμένα φαινόμενα, για τα οποία δεν είναι η ώρα τους να τα γνωρίσουν.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά
3'

Οι παιδοψυχολόγοι -οι κανονικοί παιδοψυχολόγοι- μας συστήνουν να απομακρύνουμε τα παιδιά μας από σκηνές βίας, από θρίλερ, από εικόνες σεξουαλικών επαφών.

Η παιδική ψυχή «γράφει» στα πρώτα έτη της ζωής και πολλά από αυτά τα γραφόμενα παραμένουν ως κτήμα εσαεί για τον υπόλοιπο βίο του ανθρώπου, είτε ως αξιακός κώδικας, είτε ως φοβία, είτε ως προσανατολισμός παντός τύπου. Για αυτό, καλά θα κάνουμε να προσέχουμε σε τι εκθέτουμε τα παιδιά μας – αναλογιστείτε για παράδειγμα τα σήματα καταλληλόλητας στα τηλεοπτικά προγράμματα και τη λογική πίσω από αυτά.

Δεν υπάρχει λόγος να μάθουμε στο παιδί, για παράδειγμα, που θέλουμε να το διδάξουμε για τη σημασία και τον ηρωισμό της Επανάστασης του 1821, ότι στο ξεκίνημά της το άλογο του Κολοκοτρώνη δεν έβρισκε έδαφος να πατήσει από τα πτώματα των Τούρκων στην Τριπολιτσά. Ας το μάθει, όταν θα είναι σε θέση να κρίνει ολοκληρωμένα τα γεγονότα και στην πλήρη διάστασή τους, και ας το αξιολογήσει τότε. Όχι νωρίτερα.

Η εποχή που μέχρι το… γυμνάσιο το παιδί πίστευε ότι τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ωστόσο δεν χρειάζεται να έχει διαθέσιμο όλο το εύρος των σεξουαλικών προσανατολισμών που υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, από το κυρίαρχο της συντριπτικής πλειοψηφίας μέχρι και το 0,001%, αυτό της αλλαγής φύλου. Καθόλου δεν χρειάζεται, δεν πρέπει και δεν θα του κάνει καλό. Θα μεγαλώσει. Θα μάθει. Θα κρίνει και θα αξιολογήσει.

Η επιλογή ορισμένων ανθρώπων που νιώθουν «ότι δεν χωράνε στο σώμα τους» όπως διαγνώσκουν και οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι, και αλλάζουν φύλο ή γίνονται drag queens και τέτοια πράγματα, είναι καθαρά και αυστηρά προσωπική, συνδέεται και βασίζεται σε ορισμένους παράγοντες και εν τέλει πλέον υπάρχει και σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει να συμβεί κι από την ανηλικότητα μάλιστα – αλλά από τα 16 το νωρίτερο.

Για ποιον λόγο τα άτομα αυτά πρέπει να προσπαθήσουν να επηρεάσουν με το προσωπικό τους παράδειγμα και επιλογή για το τι θα κάνουν με το σώμα τους οι αμόλυντες από οποιοδήποτε σεξουαλικό ερέθισμα ψυχές; Διότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη -μαθαίνουμε ότι λόγω αντιδράσεων αναβλήθηκε και ολοκληρώθηκε με…4 συμμετοχές- οι drag queens μιλούσαν ως drag queens, άρα με την ιδιότητα ανθρώπου που έπραξε μια προσωπική επιλογή για το φύλο του. Σε εντελώς άλλη ηλικία με τα άτομα στα οποία απευθύνεται και για δικούς του λόγους θέλει να γαλουχήσει, μάλιστα.

Τι είναι αυτό αλήθεια που θέλουν να πετύχουν με εκδηλώσεις τέτοιου τύπου σε παιδικό ακροατήριο -ηλικίας 3-12 ετών μάλιστα- και που είναι ο πάτος στο βαρέλι των ψευτοπροοδευτικών, θλιβερών ανθρωπακίων, που βλέπουν «αντιφασισμό», «ελευθερία» και «ισότητα» σε αυτή την επικίνδυνη και χωρίς νόημα για κανέναν γελοιότητα;

Καμία drag queen δεν πρόκειται να κινδυνέψει από έναν ενήλικα που μεγάλωσε ως παιδί με πρότυπα που ταιριάζουν σε ένα παιδί. Και που έμεινε αμόλυντο από την ακραία προπαγάνδα παντός είδους. Για την ευαίσθητη σε κάθε ιδιαίτερο ερέθισμα ψυχή των παιδιών μας, ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή